Aceasta grasime este vitala pentru sanatatea femeilor (mai ales daca incerci sa ramai insarcinata)

Acizii grași Omega-3, care se găsesc în mod obișnuit în pești precum somonul și sardinele, sunt esențiali pentru sănătatea inimii, a creierului și a pielii. Aceștia sunt deosebit de importanți în timpul sarcinii pentru dezvoltarea creierului copilului și pentru reducerea riscului de naștere prematură.

Femeile, indiferent dacă intenționează sau nu să aibă un copil, beneficiază, de asemenea, de Omega-3 pentru sănătatea generală. Cu toate acestea, majoritatea dietelor nu furnizează suficient din aceste grăsimi esențiale, astfel încât este necesară includerea lor în mod conștient.

Pentru femeile cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, se recomandă un aport zilnic de aproximativ 250 miligrame de EPA și DHA combinate. Mulți adulți consumă doar aproximativ 86 miligrame zilnic.

Un aport mai ridicat de Omega-3 oferă mai multe avantaje pentru femei, cum ar fi reducerea simptomelor sindromului premenstrual și îmbunătățirea sănătății mintale. Studiile sugerează, de asemenea, o legătură între Omega-3 și creșterea ratelor de concepție.

La populațiile în vârstă, Omega-3 susține funcția cognitivă, vederea, mobilitatea articulațiilor, sănătatea inimii, sănătatea pielii, activitatea antioxidantă și bunăstarea emoțională.

Femeile însărcinate, pe lângă cele 250 de miligrame de EPA și DHA combinate, au nevoie de 100-200 de miligrame de DHA zilnic pentru a reduce riscul de naștere prematură, a ajuta la dezvoltarea creierului fetal și a atenua simptomele depresiei postpartum. Pentru a crește nivelul de Omega-3, consumați regulat pește precum somonul sau sardinele.

Somonul sălbatic este o alegere bună. Dacă optați pentru suplimente, căutați-le pe cele care furnizează între 1 000 și 2 000 de miligrame per porție. Deși poate părea mult, aceasta este cantitatea minimă recomandată.

Chiar dacă luați vitamine prenatale, un supliment de Omega-3 este totuși recomandat, deoarece majoritatea vitaminelor prenatale nu acoperă toate nevoile de Omega-3 în timpul sarcinii.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu