Beneficiile aloe vera pentru problemele de piele

Aloe vera este o plantă perenă care se dezvoltă în medii calde și aride.

Mai exact, se găsește în Africa de Nord, Insulele Canare, regiunea mediteraneană, Australia și în unele părți ale Statelor Unite. Dovezile istorice arată că aloe vera a fost mult timp o componentă importantă a fitoterapiei.

Alte civilizații, inclusiv arabii, grecii și spaniolii, au folosit aloe vera pentru a reduce transpirația și a elimina mirosul corporal. Misionarii spanioli luau adesea aloe vera cu ei pentru a-i trata pe bolnavi.

Uleiul de aloe vera nu este chiar un ulei pur. Este un amestec de plantă de aloe vera și un ulei gras. Acest ulei vegetal are în esență proprietățile plantei de aloe din care este extras. Cu toate acestea, deoarece este combinat cu o grăsime, proprietățile sale nutritive pot fi îmbunătățite sau reduse.

Majoritatea beneficiilor terapeutice ale aloe vera provin din frunzele sale cărnoase, care rețin apa și mai ales din gelul bogat în nutrienți extras din acestea. Uleiul se obține de obicei din frunze sau din gel.

Unele utilizări ale uleiului de aloe vera

Aloe vera este folosită în mod obișnuit în industria cosmetică și alimentară. Este utilizată pe scară largă în produsele de îngrijire corporală, cum ar fi balsamurile de buze, loțiunile și alte produse de îngrijire a pielii.

Aloe vera în sine este, bineînțeles, un produs foarte popular pentru îngrijirea pielii. Unii oameni o folosesc sub formă de gel pentru a ameliora mâncărimile, pentru a accelera vindecarea rănilor și ca o cremă hidratantă. Alte posibile utilizări ale uleiului de aloe vera includ

Ulei de masaj, datorită capacității sale de a ameliora durerea și inflamația.

Ulei de aromaterapie. Aromaterapeuții amestecă adesea uleiul de aloe vera cu alte uleiuri suport pentru a beneficia de acțiunea sa calmantă și regeneratoare.

Îngrijirea părului. Poate fi folosit ca balsam pentru a trata scalpul uscat și mătreața.

Tratamentul înțepăturilor de insecte. Acest ulei vegetal poate fi folosit și pentru a trata umflăturile și inflamațiile cauzate de înțepăturile de insecte, în special de albine și viespi.

Produs de îngrijire dentară. S-a demonstrat că nutrienții din aloe vera ajută la tratarea bolii parodontale. Atunci când este masat pe gingii și pe dinți, acest ulei poate reduce riscul apariției cariilor și a plăcii bacteriene, precum și a gingivitei.

Compoziția uleiului de aloe vera

Majoritatea compușilor benefici din gelul de aloe vera sunt transferați în ulei în timpul procesului de fabricație. Iată care sunt substanțele nutritive pe care le obțineți din gel și din ulei:

Vitaminele C, A (beta-caroten), E (alfa-tocoferol), B1, B2 și B6 (colină și acid folic)

Minerale. Aloe vera este cunoscută pentru faptul că absoarbe nutrienții din sol. Ea furnizează fier, cupru, magneziu, calciu, mangan, sodiu și potasiu

Aminoacizi. Uleiul de Aloe Vera conține 20 de aminoacizi și 7 sau 8 aminoacizi esențiali

Antrachinone, inclusiv aloe emodin, aloină și acid cinamic.

compuși de tip lipidic, inclusiv acid arahidonic, acid gama-linoleic și alți fitosteroli

Polizaharidele, care sunt molecule de carbohidrați cu proprietăți benefice.

Beneficiile uleiului de aloe vera pentru piele

Uleiul de aloe vera are proprietățile terapeutice ale plantei aloe vera și are o acțiune antiinflamatoare, antibacteriană, antivirală, antifungică, antioxidantă și astringentă.

Ca și gelul de aloe vera, uleiul de aloe vera este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra pielii. Datorită proprietăților sale antioxidante, acesta ajută pielea să se vindece rapid în urma arsurilor solare. Aloe vera poate fi folosită și pentru a trata tăieturi și răni minore.

Uleiul de aloe vera este o alternativă bună la cremele hidratante chimice. Lista lungă de antioxidanți din plantă, inclusiv betacarotenul și vitaminele C și E, face ca pielea să fie suplă și fermă. Aceștia pot ajuta la prevenirea apariției ridurilor, a liniilor fine și a vergeturilor.

Aloe vera este cunoscută pentru acțiunea sa împotriva acneei, datorită capacității sale de a reduce inflamația pielii, bășicile și mâncărimile.

Aloe vera este folosită în prezent pentru a trata probleme comune ale pielii, cum ar fi psoriazisul, eczema și erupțiile cutanate. Natura sa calmantă o face eficientă în tratarea și ameliorarea durerii cauzate de herpes și zona zoster.

Aloe vera este, de asemenea, un produs eficient pentru îngrijirea părului. Pe lângă tratarea mătreții și a scalpului uscat, planta poate, de asemenea, să promoveze creșterea părului și să întărească părul. Amestecat cu ulei de arbore de ceai, uleiul de aloe vera poate fi eficient împotriva infecțiilor fungice ale scalpului.

Persoanele care suferă de osteoartrită pot găsi, de asemenea, ușurare cu aloe vera. Aplicată local pe articulațiile dureroase, aceasta poate ajuta la reducerea inflamației.

Unele posibile efecte secundare ale uleiului de aloe vera

Aveți întotdeauna grijă cu uleiul de aloe vera, deoarece poate provoca reacții alergice la unele persoane. Pentru a afla dacă sunteți sau nu alergic la aloe vera, faceți un test cutanat sau aplicați o picătură de ulei pe o mică zonă a pielii. Compușii din aloe vera pot reacționa cu anumite medicamente, cum ar fi laxativele, medicamentele pentru diabet și diureticele.

Diareea cauzată de plantă poate scădea nivelul de potasiu, ceea ce poate afecta potența unor medicamente. Ca în cazul oricărui ulei din plante, consultați un aromaterapeut sau un medic cu experiență înainte de a folosi uleiul de aloe vera, mai ales dacă luați medicamente, sunteți însărcinată sau alăptați.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu