Te întrebi cum să dai jos din greutate în şapte zile? Încearcă această dietă şi vei vedea rezultatele cu ochii tăi! La urma urmei, ca femeie, vrei să poţi arăta acel mult-visat abdomen plat. Urmează aceste simple reguli alimentare ale uneia dintre cele mai eficiente diete:
- Scoate C.R.A.P. din corpul tău
Te întrebi ce este C.R.A.P.? Acest acronim, care în limba engleză înseamnă „mizerie”, este o grupă de feluri de mâncare care nu face niciun bine corpului tău. C vine de la cafeină, R de la zahăr rafinat, A de la alcool, şi P de la mâncare procesată. Dacă renunţi la aceste patru grupe alimentare, poţi să-ţi trăieşti visul de a avea un abdomen plat. Aceste grupe sunt nişte mari inamice ale unui abdomen plat şi ele fac dificilă pierderea grăsimii.
- Oferă-ţi un răsfăţ
Faci foarte bine că rezişti tentaţiei de a mânca produse care nu sunt necesare, dar un răsfăţ nu o să-ţi facă rău. Bucură-te de o masă în afara dietei o dată pe săptămână, fie că e vorba de paste, ciocolată sau orice alt produs delicios. Acest lucru va ajuta la accelerarea metabolismului tău, un fapt de care cele mai eficiente diete țin cont.
- Mănâncă suplimente cu ulei de peşte
Fiind obținut din sardine şi somon, uleiul de peşte este o mâncare miraculoasă. Acesta este plin de acizi graşi omega 3, care sunt esenţiali pentru toată lumea, şi este recomandat în cele mai eficiente diete. Dacă nu îl consumi direct, există o mulţime de suplimente cu ulei de peşte disponibile pe piaţă. Aceste suplimente ajută la arderea grăsimii şi duc astfel la un abdomen plat.
- Nu sări niciodată peste micul dejun
Cu toții cunoaştem importanţa unui mic dejun sănătos şi există un motiv foarte bun pentru care este considerat una dintre cele mai importate mese ale zilei. Micul dejun ar trebui consumat în prima oră după trezire, şi ar trebui să conţină toate substanţele nutritive esenţiale de care corpul nostru are nevoie.
- Evită să mănânci după ora 8 seara
„Ia micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinţ, şi cina ca un sărac”. Cina ar trebui să fie cât de uşoară posibil, pentru că este acel moment al zilei când sistemul tău digestiv se pregăteşte să se odihnească. Aşa că evită să mănânci după ora 8, ca să-i dai corpului tău destul timp pentru digestie, lucru de care cele mai eficiente diete ţin întotdeauna cont.
8 înlocuiri alimentare folosite în cele mai eficiente diete
Simpla înlocuire a unor alimente cu versiunea lor sănătoasă îţi poate pur şi simplu schimba viaţa. Acest lucru te poate ajuta să obţii un abdomen plat cu mai puţin efort. Încearcă următoarele ponturi şi vei vedea diferenţa cu ochii tăi:
1. Spune adio băuturilor carbogazoase
Băuturile carbogazoase te îngraşă. Ca să eviţi aceste grăsimi care nu sunt necesare, înlocuieşte-le cu băuturi simple, cum ar fi ceaiul verde şi sucurile naturale.
2. Renunţă la legumele crude
Legumele sunt foarte sănătoase şi trebuie incluse întotdeauna în cele mai eficiente diete. Dar corpul tău se luptă să le asimileze când sunt mâncate crude. Aşa că este mai bine să mănânci legume preparate la abur decât legume crude. Astfel, stomacul şi tractul gastrointestinal nu vor trebui să facă eforturi pentru a asimila aceste legume.
3. Redu consumul de sare
Retenţia de apă duce la o burtă umflată. Şi cum sarea este atrasă de apă, ea contribuie la depunerea de grăsime. Pentru a evita această gituație, foloseşte condimente fără sare, cum ar fi piperul cayenne, şi vei observa diferenţa.
4. Mănâncă iaurt probiotic
Bacteriile prezente în intestin au un rol crucial în digerarea mâncării. Dezechilibrul lor poate să deranjeze procesul de digestie, având ca rezultat o burtă umflată. Delectează-te cu probiotice, cum ar fi iaurtul grecesc, pentru a-ţi potoli pofta de zahăr fără să pui kilograme în plus. Acesta ajută la îmbunătăţirea mobilităţii intestinale şi, astfel, facilitează digestia.
5. Bea mai multe lichide
Fluidele sunt esenţiale pentru un corp sănătos. Mai ales când vine vorba de balonare, hidratarea chiar ajută. Şi ce fluid poate fi mai bun decât apa? Bea cel puţin opt pahare de apă în loc de băuturi cu zahăr, pentru a obţine un corp sănătos, ferit de balonări.
6. Evită guma de mestecat
Unii oameni au obiceiul ciudat de a mesteca ceva cât e ziua de lungă. Pentru a-şi satisface pofta de mestecat, de cele mai multe ori mestecă gumă, care nu aduce niciun beneficiu corpului. O foarte bună înlocuire este să încerci să mesteci fructe uscate, cum ar fi migdalele, oferindu-i corpului acei nutrienţi necesari.
7. Renunţă la carbohidraţi
Muşchii noştri sunt obişnuiţi să înmagazineze un tip de carbohidrat numit glicogen. Acest carbohidrat depozitat este consumat numai când corpul nostru face exerciţii în plus. Când scăpăm de carbohidraţi, putem să accesăm acest combustibil înmagazinat şi să-l consumăm. De aceea, evită să consumi carbohidraţi după prânz şi înlocuiește cu mâncare cu conţinut mic de carbohidraţi, astfel încât să nu se înmagazineze și mai multă grăsime.
8. Mănâncă fibre
Fibrele sunt extraordinare când vine vorba de a ajuta digestia. Cerealele cu fibre organice previn constipaţia şi te ajută să obţii repede acel abdomen plat dacă le consumi în mod regulat la micul dejun. Înlocuieşte ovăzul cu conţinut mare de fibre cu orice cereală tradiţională şi vei vedea că acel abdomen plat nu este departe.
Plan de mâncare de o săptămână pentru cele mai eficiente diete
Respectarea unui plan al meselor, pe lângă mişcare este de o importanţă egală. Urmează acest plan de dietă pentru şapte zile şi vei vedea cu ochii tăi diferenţa. Ar fi bine să începi într-un weekend ca să-ţi acorzi timp ca să fii pregătită.
Ziua 1
- Micul dejun: omletă făcută cu trei albuşuri de ou şi umplută cu 75 de grame de ardei micști tocaţi şi o mână de spanac.
- Gustarea din mijlocul dimineţii: 100 grame de pui cu o jumătate de ardei roşu, feliat.
- Prânzul: un piept de pui la grătar, un amestec de salată verde, ardei roşii, fasole verde şi un sfert de lingură de ulei de măsline.
- Gustarea din mijlocul după-amiezii: 100 grame piept de curcan cu un sfert de castravete, feliat.
- Cina: 100 grame piept de pui la grătar cu broccoli preparat la aburi.
Ziua 2
- Micul dejun: piept de pui copt cu o mână de varză prăjită.
- Gustarea din mijlocul dimineţii: 100 de grame piept de curcan cu o jumătate de ardei verde, feliat.
- Prânzul: file de pește copt ș salată verde mixtă, cu o jumătate de lingură de ulei de măsline.
- Gustarea din mijlocul după-amiezii: 100 de grame piept de curcan cu 75 de grame broccoli preparat la abur.
- Cina: o friptură de somon cu mărar tocat şi fasole verde preparată la abur.
Ziua 3
- Micul dejun: 100 grame somon afumat, plus spanac.
- Gustarea din mijlocul dimineţii: 100 grame piept de pui cu o jumătate de ardei galben, feliat.
- Prânzul: un piept de pui la grătar cu salată de grădină şi o jumătate de lingură de ulei de măsline.
- Gustarea din mijlocul după-amiezii: 100 grame felii de curcan cu un sfert de avocado.
- Cina: o friptură de miel la grătar (sau două antricoturi); broccoli preparat la abur şi spanac.
Ziua 4
- Micul dejun: omletă (un ou întreg şi două albuşuri), roşii, fasole verde.
- Gustarea din mijlocul dimineţii: 100 grame feli de curcan cu un sfert de castravete, feliat.
- Prânzul: file din cod copt cu salată, roşie, spanac şi o jumătate de lingură de ulei de măsline.
- Gustarea din mijlocul după-amiezii: 100 grame piept de pui cu o jumătate de dovlecel la grătar.
- Cina: 100 grame piept de pui prăjit făcut cu o jumătate de lingură de ulei şi legume verzi.
Ziua 5
- Micul dejun: 200 grame piept de curcan cu un sfert de avocado şi un sfert de castravete, feliate.
- Gustarea din mijlocul dimineţii: două ouă fierte tari cu o jumătate de ardei roşu, feliat.
- Prânzul: 150 grame crevete la grătar cu o salată verde şi roşii, o jumătate de lingură de ulei de măsline.
- Gustarea din mijlocul după-amiezii: 100 grame piept de curcan cu cinci migdale.
- Cina: 100 grame piept de pui cu broccoli preparat la aburi.
Ziua 6
- Micul dejun: un file de pește la grătar cu ardei şi dovlecei prăjiţi.
- Gustarea din mijlocul dimineţii: o sută de grame pui cu o roşie, feliat.
- Prânzul: 150 grame curcan cu salată verde, broccoli preparat la abur şi o jumătate de lingură de ulei de măsline.
- Gustarea din mijlocul după-amiezii: 100 grame pui cu cinci nuci pecan.
- Cina: 150 -200 grame friptură servită cu fasole verde şi broccoli preparate la aburi.
Ziua 7
- Micul dejun: omletă din trei albuşuri de ou, roşii la grătar şi spanac preparat la aburi.
- Gustarea din mijlocul dimineţii: 100 grame curcan cu cinci nuci braziliene.
- Prânzul: 150 grame piept de pui cu asparagus şi salată verde preparată la aburi.
- Gustarea din mijlocul după-amiezii: 100 grame curcan cu un sfert de castravete, feliat.
- Cina: piept de raţă la grătar, fără piele, cu legume orientale sau broccoli preparate la aburi