Cercetatorii japonezi au descoperit ca wasabi poate imbunatati memoria cu pana la 18%

Un studiu recent efectuat în Tohoku, Japonia, a descoperit că wasabi, un condiment japonez popular, are potențialul de a îmbunătăți memoria. Condusă de profesorul Rui Nouchi de la Institutul pentru Dezvoltare, Îmbătrânire și Cancer de la Universitatea Tohoku, echipa de cercetători și-a publicat concluziile în revista Nutrient.

Studiul a implicat 72 de participanți, cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani, care au fost repartizați aleatoriu în două grupuri. Un grup a primit un placebo, în timp ce celălalt grup a consumat o doză zilnică de 100 de miligrame de extract de wasabi, care conținea un compus numit 6-MSITC.

Cercetătorii au urmărit să investigheze dacă wasabi ar putea îmbunătăți memoria pe termen scurt și pe termen lung. Pe parcursul a 12 săptămâni, participanții care au luat extractul de wasabi au înregistrat o îmbunătățire a memoriei.

Mai exact, scorurile lor de memorie episodică au crescut cu 18%, ceea ce a fost cu 14% mai mare decât cele ale celor care au primit placebo. Această îmbunătățire semnificativă i-a surprins pe cercetătorii implicați.

Potrivit Dr. Nouchi și echipei de cercetare, compusul 6-MSITC din extractul de wasabi a ajutat la reducerea oxidanților și a inflamației în hipocampus, care este partea creierului responsabilă pentru funcția de memorie.

Cu toate acestea, este important de reținut că nu toate produsele din wasabi de pe piață au aceleași efecte benefice asupra memoriei. Multe dintre pastele și pulberile de wasabi disponibile, în special în afara Japoniei, sunt adesea contrafăcute și nu conțin compușii benefici autentici.

De fapt, un expert a dezvăluit într-un interviu din 2014 că 99% din wasabi în America de Nord și 95% în Japonia sunt false.

Pentru a vă asigura că alegeți un produs de calitate, citiți cu atenție eticheta produsului și căutați Eutrema japonicum sau Wasabia japonica ca ingrediente principale, care sunt denumirile științifice ale plantei din care provine wasabi autentic.

În general, acest studiu oferă dovezi promițătoare că wasabi ar putea avea potențialul de a îmbunătăți memoria, dar subliniază importanța selectării produselor autentice pentru a profita de beneficiile sale.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu