Cum pot curăța un covor în mod natural și eficient?

Cu toate acestea, tinde să acumuleze murdărie și pete în timp. Din fericire, există metode naturale și eficiente de curățare a covoarelor fără a folosi substanțe chimice dure.

Întrețineți în mod regulat covorul dvs.

Pentru a vă păstra covorul în stare bună cât mai mult timp posibil, este esențial să îl întrețineți în mod regulat. Iată câteva sfaturi simple pentru a vă reîmprospăta covorul și a elimina murdăria de zi cu zi.

Hoover: instrumentul esențial

Aspiratorul este instrumentul de bază pentru întreținerea covoarelor. Aspirați de câteva ori pe săptămână pentru a îndepărta praful, părul de animale de companie și firimiturile. Folosiți o mătură pentru covoare pentru a peria bine fibrele covorului dumneavoastră. Pentru o notă de prospețime, adăugați câteva picături de ulei esențial la alegere direct în sacul aspiratorului. Parfumul plăcut se va răspândi în întreaga cameră și pe covorul dumneavoastră.

Apa cu săpun: un detergent natural

Apa cu săpun este un produs de curățare simplu și eficient pentru întreținerea covoarelor. Radeți câteva grame de săpun de Marsilia și amestecați-l cu apă caldă. Folosiți un burete sau o cârpă curată pentru a freca ușor petele sau zonele murdare ale covorului dumneavoastră. Aveți grijă să nu udați prea tare covorul pentru a nu deteriora fibrele. Clătiți apoi cu un burete scurs și uscați cu grijă cu un prosop din microfibre, frecând în toate direcțiile.

Curățătoarele cu aburi: o soluție naturală și eficientă

Aparatul de curățare cu aburi este un aliat neprețuit pentru curățarea în profunzime a covoarelor. Acesta folosește doar apă pentru a îndepărta murdăria și petele. Dar aveți grijă când îl folosiți. În primul rând, verificați dacă culorile covorului dvs. sunt bine fixate, deoarece aburul le poate dilua. Evitați să udați prea mult covorul și lăsați-l să se usuce la aer, fără să călcați pe el. Folosiți de preferință apă demineralizată sau filtrată pentru a evita depunerile de calcar. Dacă covorul dvs. este foarte fragil, folosiți în schimb apă cu săpun.

Curățarea și dezodorizarea covoarelor

Pe lângă curățarea regulată, uneori este necesar să vă deodorizați covorul pentru a elimina mirosurile neplăcute. Iată câteva sfaturi naturale pentru curățarea în profunzime și dezodorizarea covorului.

Sucul de lămâie: un deodorant natural

Sucul de lămâie este ideal pentru a îndepărta mirosurile neplăcute de pe covor. Stoarceți o lămâie și diluați sucul cu puțină apă. Pulverizați această soluție pe covorul dumneavoastră. Dacă covorul dvs. a fost murdărit de mirosul de urină de animal, sucul de lămâie va fi foarte eficient în eliminarea acestuia după curățare.

Ceaiul: un deodorant natural și eficient

Ceaiul este un alt dezodorizant natural eficient pentru a vă împrospăta covorul. Așezați câteva frunze de ceai, deja infuzate, dar încă umede, pe covorul dumneavoastră. Lăsați peste noapte și aspirați în dimineața următoare. Orice miros neplăcut de mâncare sau de tutun va fi absorbit de frunzele de ceai.

Curățarea petelor de covor

Covoarele sunt adesea supuse petelor cauzate de diverse produse de uz casnic sau cosmetice. Din fericire, există trucuri naturale pentru a le îndepărta eficient.

Apa minerală și bicarbonatul de sodiu: o combinație puternică

Apa minerală și bicarbonatul de sodiu sunt aliați de nădejde atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor de pe covor. Pentru a reda strălucirea covorului, frecați petele cu un burete înmuiat în apă minerală, apoi lăsați să se usuce. Apoi, presărați întregul covor cu bicarbonat de sodiu. După ce s-a uscat, aspirați covorul pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu. Covorul dvs. își va recăpăta strălucirea de odinioară!

Cojile de cartofi: un îndepărtător natural de pete

Cojile de cartofi pot fi, de asemenea, folosite pentru a vă colora covorul. Infuzați cojile în apă caldă timp de câteva ore, apoi folosiți soluția răcită pentru a freca covorul cu o cârpă. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi clătiți cu apă curată.

Oțetul alb: un produs versatil

Oțetul alb este un produs versatil și eficient pentru îndepărtarea petelor de pe covor. Diluați oțetul alb cu apă caldă și folosiți această soluție pentru a îndepărta ușor petele de grăsime. Clătiți cu o cârpă umedă și uscați cu o lavetă. Oțetul alb vă va dezinfecta, de asemenea, covorul.

Cristale de sodă: un puternic agent de îndepărtare a petelor

Cristalele de sodă sunt foarte eficiente pentru a îndepărta petele dificile de pe covoare. Amestecați o cană de cristale de sodă cu un litru de apă caldă și folosiți această soluție pentru a freca petele. Clătiți cu o cârpă umedă și uscați bine.

Pământul Sommières: un îndepărtător de pete natural și absorbant

Terre de Sommières este o argilă naturală care este foarte eficientă în îndepărtarea petelor de pe covoare. Se presară Terre de Sommières cu generozitate pe tot covorul și se lasă peste noapte. În dimineața următoare, periați covorul cu o perie moale și aspirați pentru a îndepărta murdăria. Petele vor fi dispărut, iar covorul dumneavoastră va arăta ca nou!

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu