Dacă suferiți de sindromul ovarelor polichistice (SOPC), este posibil să vă luptați cu controlul greutății. Deși poate fi o provocare să slăbești din cauza acestui sindrom, există câteva recomandări pe care le puteți discuta cu medicul dumneavoastră pentru a vă ajuta să pierdeți câteva kilograme.
Înainte de următorul consult, luați în considerare următoarele aspecte și colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a crea un plan personalizat: – Femeile cu SOPC au adesea o rezistență crescută la insulină. O dietă cu indice glicemic scăzut poate ajuta la menținerea sub control a nivelului de glucoză din sânge.
Evitați alimentele bogate în zahăr și carbohidrați rafinați și optați în schimb pentru carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale și legumele. Gestionarea rezistenței la insulină devine mai ușoară în acest fel. – Proteinele sunt esențiale pentru funcțiile hormonale și pentru sănătatea generală.
De asemenea, vă poate ajuta să vă simțiți plin și satisfăcut pentru perioade mai lungi, reducând tentația de a lua gustări. Puteți obține proteine din cărnuri slabe precum pieptul de pui și curcanul, pește, ouă, ciuperci, fasole sau linte. – Unele persoane cu SOPC pot constata că un consum excesiv de lactate le agravează simptomele.
Discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră pentru a stabili dacă vă recomandă opțiuni de lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau limitarea consumului de lactate și încercarea de alternative pe bază de plante. – Anumite suplimente, cum ar fi acidul folic, vitamina D, magneziu și omega-3, pot fi benefice în gestionarea SOPC.
Acestea pot ajuta la reglarea ciclului menstrual și la îmbunătățirea sănătății generale. Cu toate acestea, este esențial să vă consultați medicul înainte de a lua orice fel de suplimente. – De asemenea, este important să vă mențineți hidratată și să faceți exerciții fizice în mod regulat.
Puteți lua în considerare explorarea mai multor exerciții fizice recomandate pentru femeile cu SOPC pentru a vă completa eforturile de pierdere în greutate.
Nu uitați să folosiți aceste recomandări ca punct de plecare pentru discuții cu medicul dumneavoastră, care vă poate oferi îndrumări personalizate pe baza nevoilor dumneavoastră specifice și a stării de sănătate.