Top 5 exerciții pe care să le faci seara ca să slăbești și să îți tonifici corpul

Există exerciții simple și eficiente pe care le puteți face în apă pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate. În acest articol, vă prezentăm cele mai bune cinci exerciții pe care să le faceți în apă pentru a pierde în greutate și a vă tonifia corpul.

1/ Întărirea mușchilor abdominali

Abdominalele sunt un grup muscular esențial pe care trebuie să lucrezi dacă îți dorești un abdomen plat și tonificat. Puteți profita de apa de pe plajă sau din piscină pentru a vă antrena ușor abdomenul. Stai dreaptă, cu apa până la nivelul pieptului, și adu-ți genunchii spre piept, unul după altul, inspirând în timp ce îi ridici și inspirând când îi cobori. Faceți patru serii a câte 30 de mișcări pe fiecare parte. Nu vă grăbiți și acordați-vă 30 de secunde pentru a vă recupera între fiecare serie. Dacă aveți la dispoziție o placă, puteți încerca și acest exercițiu: țineți-o la lungimea brațului și întindeți-vă pe spate la suprafața apei. Țineți capul în linie cu corpul și loviți cu picioarele, menținându-vă buricul în afara apei. Ca un bonus, vă veți bucura de un masaj drenant al picioarelor.

2/ Consolidarea coapselor

Pentru a vă dezvolta mușchii din partea din spate a coapselor, fesele, gambele și abdomenul, stați drept în apă și aduceți călcâiele la fese, unul după altul, crescând treptat intensitatea. Faceți patru serii de câte un minut. Avantajul acestui exercițiu este că vă stimulează sistemul cardiorespirator fără a vă afecta spatele sau articulațiile.

3/ Tonifierea brațelor și a spatelui

Un exercițiu ideal pentru tonifierea mușchilor pectorali, a umerilor, a brațelor, a spatelui și chiar a mușchilor abdominali este să ridici brațele întinse în fața ta, cu palmele orientate spre podea, apoi să le întorci spre exterior și să împingi deschis până când ajungi în poziția cu picioarele încrucișate. Apoi reveniți în poziția inițială, efectuând mișcarea opusă. Efectuați trei serii a câte 20 de mișcări.

4/ Rafinarea taliei

Dacă ești la piscină, fă-ți timp să faci acest exercițiu pentru a-ți subția picioarele, șoldurile și talia. Puneți-vă mâinile pe marginea bazinului (în apă puțin adâncă), stați drept, ridicați piciorul stâng în lateral și faceți cercuri mari, cam cincisprezece într-o direcție, cincisprezece în cealaltă. Faceți același lucru cu piciorul drept.

5/ Musculați fesele

Dacă fesele tale nu au fermitate, iată un exercițiu pe care îl poți face în apă pentru a le tonifia. Stați cu fața la marginea bazinului, țineți marginea cu mâinile și apoi ridicați picioarele în spate de cincisprezece ori, unul după altul, păstrându-le drepte. Aveți grijă să nu vă arcuiți spatele.

Aceste exerciții în apă sunt ușor de făcut și nu necesită echipament special. Ele vă vor ajuta să ardeți calorii, să vă întăriți mușchii și să vă tonifiați corpul în timp ce vă bucurați de beneficiile răcoritoare ale apei. Așadar, nu ezitați să încercați aceste exerciții în această vară și să vă atingeți obiectivele de fitness!

Aquafitness, un mod distractiv de a pierde în greutate

Pe lângă exercițiile specifice în apă, există și activități acvatice mai dinamice care vă permit să ardeți calorii în timp ce vă distrați. Aquafitness-ul este una dintre aceste alternative distractive pentru a pierde în greutate. Acesta combină mișcările cardiovasculare cu exerciții de întărire a mușchilor, toate în apă. Aquafitness-ul poate fi practicat într-o varietate de moduri, inclusiv aquagym, aqua zumba, aqua yoga și aquabike.

Aquagym este o activitate care implică întregul corp. Puteți arde în jur de 400 de calorii într-o sesiune de o oră. Exercițiile sunt variate și lucrează atât pe partea cardio, cât și pe cea de întărire musculară. Aqua Zumba este o versiune acvatică a celebrului fitness dance. În medie, această activitate arde în jur de 600 de calorii într-o oră. Aqua yoga combină beneficiile yoga cu cele ale apei. Aceasta întărește ușor mușchii și arde cu aproximativ 200 de calorii mai puțin decât o sesiune de yoga tradițională. În sfârșit, aquabike presupune pedalarea în apă pe o bicicletă special concepută. Puteți arde între 300 și 500 de calorii într-o oră.

Avantajul aquafitness-ului este că combină beneficiile exercițiilor fizice cu cele ale apei. Practicând aceste activități, vă veți exersa mușchii, vă veți îmbunătăți condiția cardiovasculară și veți arde calorii, protejându-vă în același timp articulațiile datorită imponderabilității apei. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui mod distractiv de a slăbi, nu ezitați să încercați aquafitness-ul!

Beneficiile de înot pentru pierderea în greutate

Înotul este un sport complet care folosește fiecare mușchi din corp. Acesta vă permite să ardeți un număr mare de calorii, protejându-vă în același timp articulațiile datorită imponderabilității apei. În medie, înotul poate arde între 545 și 680 de calorii pe oră. Mai mult, înotul are un efect de masaj asupra țesuturilor, ceea ce poate ajuta la reducerea aspectului celulitei.

Înotul este bun și pentru sănătatea ta mentală. Starea de cvasi imponderabilitate experimentată în apă ajută la eliberarea tensiunii și la reducerea stresului. În plus, înotul pune la încercare sistemul respirator, ajutându-vă să vă mențineți o stare de zenitude în orice împrejurare.

Pe lângă beneficiile pentru pierderea în greutate și sănătatea mentală, înotul îmbunătățește circulația sângelui. Mișcările de înot pompează eficient sângele prin picioare, iar răcoarea apei strânge vasele, favorizând întoarcerea venoasă și dându-vă o senzație de lejeritate.

În cele din urmă, înotul este un mod excelent de a vă menține articulațiile sănătoase. Mișcările ample pe care le faceți în apă reduc riscul de osteoartrită și protejează scheletul prin descărcarea greutății de pe corp.

Înotul regulat vă va ajuta să ardeți calorii, să vă tonifiați corpul, să reduceți stresul, să îmbunătățiți circulația și să vă mențineți articulațiile sănătoase. Așa că nu ezitați să faceți pasul și să vă bucurați de beneficiile înotului!

Aquafitness și înot: accesorii esențiale pentru sesiuni de succes

Pentru a profita la maximum de aquafitness sau de înot, vă recomandăm să folosiți anumite accesorii specifice. Iată câteva dintre accesoriile esențiale pentru sesiuni de succes în apă:

  • Mini înotătoare: Înotătoarele scurte oferă un sprijin suplimentar în apă, ajutând la tonifierea feselor și coapselor. De asemenea, sunt eficiente pentru întărirea mușchilor abdominali atunci când înotați pe spate.
  • Semimasca: Această mască este mai confortabilă decât ochelarii de înot tradiționali și oferă o viziune panoramică subacvatică. Este ideală pentru persoanele care poartă lentile de contact.
  • Placa scurtă: Această placă poate fi folosită pentru o gamă largă de exerciții, fie pe burtă, fie pe spate. Plasată sub regiunea lombară, aceasta asigură o flotare optimă pentru o sesiune relaxată în apă.

Aceste accesorii vă vor ajuta să vă optimizați sesiunile de aquafitness sau de înot, permițându-vă să lucrați diferite grupe musculare și să vă îmbunătățiți tehnica. Nu ezitați să le folosiți pentru sesiuni mai eficiente și mai distractive în apă!

Aquafitness, o activitate completă de construire a mușchilor

Aquafitness-ul este o activitate sportivă completă care întărește mușchii din tot corpul. Este derivat din aquagym și se concentrează pe întărirea musculară. Aquafitness-ul este recomandat în special începând cu vârsta de cincizeci de ani pentru a compensa pierderea naturală de mușchi odată cu vârsta. Întregul corp este exersat în mod egal, datorită utilizării unor accesorii precum mingi, flotoare și trepte, precum și a unor exerciții precum jogging, lovituri de foarfecă și mici sărituri.

Unul dintre avantajele aquafitness-ului este că este potrivit și pentru persoanele care nu sunt buni înotători, deoarece se face într-o piscină de mică adâncime. În plus, cum antrenamentul se face cu capul deasupra apei, vă puteți păstra părul uscat.

Aquafitness-ul ajută la întărirea mușchilor, la îmbunătățirea rezistenței și a condiției fizice și la arderea caloriilor. Practicând această activitate în mod regulat, puteți compensa pierderea musculară legată de vârstă și vă puteți menține un nivel bun de fitness. Așadar, nu ezitați să încercați aquafitness-ul pentru a vă întări mușchii și a vă menține în formă!

Beneficiile sporturilor acvatice pentru întregul organism

Sporturile acvatice sunt variate și oferă numeroase beneficii pentru întregul organism. Pe lângă arderea caloriilor, ele îmbunătățesc rezistența, coordonarea, forța musculară și flexibilitatea.

Înotul, de exemplu, este unul dintre cele mai complete sporturi. Folosește fiecare mușchi din corp și arde un număr mare de calorii. În plus, apa oferă o rezistență naturală care întărește mușchii și îmbunătățește condiția fizică.

Alte sporturi acvatice, cum ar fi aqua aerobic, aqua zumba, aqua yoga și aquabike, oferă, de asemenea, numeroase beneficii. Acestea ard calorii, tonifică mușchii, îmbunătățesc coordonarea și flexibilitatea, păstrând în același timp articulațiile datorită imponderabilității apei.

Beneficiile sporturilor de apă pentru spate

Sporturile acvatice oferă numeroase beneficii pentru spate. Datorită efectului de imponderabilitate în apă, aceste activități pot ameliora tensiunea și durerile de spate. Mai mult, mișcările pe care le faceți în apă ajută la întărirea mușchilor spatelui și la îmbunătățirea posturii.

Aquagym, de exemplu, oferă exerciții specifice pentru întărirea mușchilor spatelui. Mișcările efectuate în apă stimulează ușor mușchii, fără a avea impact asupra articulațiilor. Acest lucru ajută la îmbunătățirea rezistenței mușchilor spatelui și la prevenirea durerilor de spate.

Înotul este, de asemenea, bun pentru spate. Mișcările largi pe care le faceți în apă vă întind mușchii spatelui și vă întăresc mușchii abdominali, ajutându-vă să vă mențineți o poziție bună.

Beneficiile sporturilor de apă pentru inimă

Sporturile acvatice oferă numeroase beneficii pentru inimă. Făcând exerciții fizice regulate în apă, vă puteți îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, vă puteți reduce tensiunea arterială și vă puteți scădea ritmul cardiac în repaus.

Mișcările în apă stimulează mușchii membrelor superioare și inferioare, pompând sângele mai eficient și reducând presiunea asupra inimii. În plus, flotabilitatea apei reduce impactul asupra articulațiilor, ceea ce este benefic pentru persoanele cu probleme cardiovasculare.

Ce dietă ar trebui să adopți pentru a pierde definitiv grăsimea de pe burtă?

Pe lângă exercițiile fizice în apă pentru a pierde în greutate și a vă tonifia corpul, este important să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a vă atinge obiectivele de pierdere a burții pe termen lung.

Pentru a pierde în greutate, este esențial să vă mențineți plăcerea de a mânca. În loc să optați pentru o dietă drastică și restrictivă, alegeți o farfurie care să vă încânte și să vă satisfacă nevoile energetice. Este important să găsiți un echilibru între alimentele nutritive și cele gustoase, limitând în același timp alimentele procesate, bogate în sare și zaharuri rafinate.

De asemenea, este esențial să înveți să îți asculți sațietatea. Luați-vă timp pentru a vă bucura de masă, acordând cel puțin 30 de minute pentru degustare și evitând distragerile, cum ar fi ecranele. Mestecați bine mâncarea și ascultați-vă senzațiile de foame și sațietate.

În ceea ce privește băuturile, vă recomandăm să beți 1,5 litri de apă între mese și mai mult dacă faceți exerciții fizice. De asemenea, ar trebui să vă limitați consumul de alcool și de băuturi zaharoase.

Pentru o dietă echilibrată, optați pentru alimente neprocesate, cum ar fi legumele de sezon, carbohidrații complecși (paste, cartofi, pâine integrală), proteine animale sau vegetale, produse lactate și fructe de sezon. Optați, de asemenea, pentru gustări sănătoase, cum ar fi fructele și semințele oleaginoase.

Adoptând o dietă sănătoasă și echilibrată, făcând exerciții fizice în apă și adoptând obiceiuri bune de viață, puteți obține o pierdere de burtă de durată și vă puteți atinge obiectivele de fitness.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu