Un nou portret cu printesa de Wales starneste controverse. Cum a fost reprezentata Kate Middleton

Revista Tatler a prezentat recent un nou portret al Prințesei de Wales, realizat de artista Hannah Uzor. Artista a urmărit să surprindă esența prințesei prin lucrarea sa, selectând cu atenție culorile și acordând atenție detaliilor.

Pictura se bazează pe apariția prințesei la un banchet de stat din noiembrie 2022, unde a purtat o rochie Jenny Peckham și bijuterii din figurile regale anterioare. Cu toate acestea, portretul s-a confruntat cu critici online, mulți considerând că nu seamănă suficient de mult cu Prințesa.

Unii au lăudat reprezentarea artistică pentru că a captat aura și starea de spirit a Prințesei, în timp ce alții au considerat că nu a reușit să o reprezinte cu acuratețe.

Această controversă vine după dezvăluirea unui nou portret al regelui Carol al III-lea, realizat de artistul Jonathan Yeo, care a primit, de asemenea, reacții negative pentru paleta de culori roșii îndrăznețe. Criticii au exprimat sentimente amestecate în legătură cu opera de artă, unii descriind-o ca fiind tulburătoare.

Ambele portrete au stârnit dezbateri cu privire la echilibrul dintre interpretarea artistică și reprezentarea exactă în portretele regale.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu