5 leacuri bătrânești care te pot scapă de sforăit

Sforăitul este o afecțiune enervantă pentru persoanele care stau în aceeasi casă cu tine, dar cel mai important poate fi un semn ale unei boli. Este posibil să nu vă dați seama de acest lucru, dar sforăitul poate perturba calitatea somnului partenerului și poate duce la oboseală și iritabilitate.

Conform statisticilor Fundației Naționale a Somnului, aproximativ 1 din 3 bărbați și 1 din 4 femei sforăie în fiecare noapte. Sforăitul poate fi cauzat din mai multe motive, iar supraponderalitatea este una dintre ele. Daca sforăitul tău este ușor și ocazional, atunci aceasta nu este o problema. Dar sforăitul, combinat cu probleme ale respirației, este în mare parte asociat cu unele boli cardiovasculare și necesită o vizita urgenta la un medic.

Apneea este o altă afecțiune care duce la sforăit. Apneea este o tulburare grava din timpul somnului în care respirația unei persoane se oprește timp de câteva secunde sau minute. Dacă sunteți sforăitor și vă simțiți obosit chiar și după ce ați dormit o noapte întreagă, atunci este posibil să suferiți de apnee în somn. Conform datelor, peste 100 de milioane de oameni suferă de apnee în somn la nivel global. Din care peste 80% dintre oameni rămân nediagnosticați.

În cazul în care sunteți un sforăitor ușor, în loc să încercați diferite gadgeturi ciudate disponibile pe piață sau să purtați măștile incomode, încercați aceste cinci leacuri bătrânești pentru sforăit, care vor duce la o noapte destul de odihnitoare nu numai pentru voi, ci și pentru cei dragi.

Leac bătrânesc pentru sforăit: ceai de ghimbir și miere

Ghimbirul este un superaliment care poate vindeca aproape orice – de la problemele cu stomacul, scădere în greutate, probleme cardiace până la tuse obișnuită și răceală. Ghimbirul acționează că un agent antiinflamator și antibacterian, reduce cantitatea de mucus și crește secreția de salivă, care calmează gâtul și asigură alinarea sforăitului. Consumul de ceai de ghimbir și miere de două ori pe zi este perfect pentru a scăpa de problema sforăitului.

Leac bătrânesc pentru sforăit: Usturoi, ceapă și hrean

Alimentele aromate puternic precum usturoiul, ceapa și hreanul previn uscarea nasului și reduc congestia. Un studiu susține, de asemenea, că aceste produse alimentare scad, de asemenea, umflarea amigdalelor și previn apneea în somn. Puteți să mestecați usturoiul / ceapă / hreanul înainte de a merge la culcare, dacă nu vă pasă de miros sau chiar îl puteți adăuga la cină.

Consumați ananas, banane și portocale pentru un somn fără sforăit

Cel mai bun mod de a scăpa de sforăit este prin îmbunătățirea calității somnului și acest lucru poate fi realizat prin creșterea cantității de melatonină produsă în organism. Melatonina este un hormon care ne face somnoroși și modul eficient de a face acest lucru este consumul de alimente care conțin cantități mari de acesta. Ananasul, bananele și portocalele au un conținut ridicat de melatonină.

Reduceți consumul de lapte pentru a scapă de sforăit

S-ar putea să fiți șocat să șțiți că produsele lactate pot provoca și sforăit, deoarece crește flegma. Acest lucru se întâmplă deoarece anumite proteine din laptele de vacă pot provoca reacții alergice ușoare până la severe, care favorizează congestia și închid căile nazale și sporesc sforăitul. Schimbă-ți laptele de vacă cu lapte de soia sau renunță să mai consumi.

Ulei de măsline este un excelent leac bătrânesc pentru sforăit

Mâncărurile cu ulei de măsline extravirgin înainte de culcare pot, de asemenea, elibereze căile respiratorii. De asemenea, împiedică mușchii gâtului să blocheze gâtul atunci când dormiți. În acest mod veți avea un somn liniștit și odihnitor, ață voi cât și partenerul vostru.

Articol util? Dă-l mai departe!