5 moduri uimitoare de a folosi ceapa pentru calmarea tusei

Tusea productivă presupune acumularea de mucus, iar tusea uscată este o tuse dureroasă, iritantă, în care durerea din gât se poate agrava rapid. Pe scurt, ambele sunt foarte neplăcute. Fie că este vorba de copii sau adulți, este, prin urmare, crucial să consultați un medic pentru a primi un tratament adecvat la primele simptome de răceli, gripă, bronșită etc. Dar poti calma tusea cu… ceapa. Este într-adevăr unul dintre cele mai bune remedii naturale!

De ce funcționează atât de bine ceapa pentru tuse?

Ceapa nu miroase foarte bine, dar are avantajul că este economica și că se găseste în fiecare bucătărie. Și dacă bunicile noastre nu știau neapărat cum să-i explice eficacitatea, știința știe acum ceva mai mult. Se știe în special că ceapa conține diastaze și oxidaze. Aceste enzime puternice fac posibilă distrugerea bacteriilor și combaterea focarelor infecțioase. Un studiu a arătat, de asemenea, că amestecurile pe bază de ceapă și miere sau usturoi au avut un efect foarte eficient împotriva microorganismelor legate de infecții care cauzează tuse (Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae…). Iata cateva remedii naturale cu ceapa pentru tuse!

Remedii naturale cu ceapa pentru tuse

Tineți o ceapă lângă pat pentru a calma tusea nocturnă

Tăiați o ceapă în jumătate și asezați-o într-o ceașcă, pe noptieră sau sub patul in care dormiti. Acest lucru va ajuta la calmarea crizelor de tuse. Pentru a vă ușura căile respiratorii, luați în considerare, de asemenea, să puneți un prosop sau o pernă rulată sub saltea pentru a o ridica la nivelul capului. Folosiți si un umidificator de aer pentru a respira mai bine și a vă calma căile respiratorii.

Suc de ceapă

Pentru a beneficia de efectele foarte puternice de eliminare a tusei, puteți folosi ceapa intr-o reteta. Pentru a face acest lucru, folosiți 4-5 cepe pe care le puneți într-un blender. Bea un sfert de pahar de mai multe ori pe zi.

Sirop de tuse de casă cu ceapă și miere

Aveți nevoie de o ceapă și 80g de miere. Acesta din urmă este excelenta pentru tuse datorită efectului său antimicrobian. În plus, ajută la creșterea sistemului imunitar cu vitaminele, aminoacizii și flavonoidele sale, în timp ce înmoaie gustul cepei. Va fi suficient să tocați mărunt ceapa și să o lăsați să se macereze timp de 10 până la 12 ore într-o oală etanșă in care puneti si mierea. Consumați de două până la trei ori pe zi și veți vedea: ameliorează tusea rapid.

Infuzia puternică cu ceapă și usturoi

Atât tusea infecțioasă uscată, cât și cea cu spută se tem de temutul amestec de usturoi și ceapă. Usturoiul este într-adevăr un puternic antiviral, antiinflamator și antibacterian, ceea ce face ca această combinație să fie deosebit de eficientă. Pentru a vă pregăti ceaiul de plante, fierbeți 250 ml de apă. Tocați fin un cățel de usturoi și o jumătate de ceapă. Luati de pe foc si lăsați ceapa tocată și usturoiul să se absoarbă în apă timp de 20 de minute. Strecurati și beti, de preferință dimineața, când te trezești, și seara, înainte de culcare.

Nu-ți place gustul? Nimic nu te împiedică să adaugi puțină miere, suc de lămâie, ghimbir, cuișoare, lavandă, eucalipt sau chiar menta pentru a îmbunătăți gustul amestecului.

Soluția de ceapă pentru ameliorarea rapidă a tusei

Pentru a curăța căile respiratorii și a calma iritația bronhiilor, tăiați o ceapă și fierbeți-o în 500 l de apă până când devine translucidă. Apoi filtrăm totul și lăsăm să se răcească puțin. Înmuiați o cârpă în acest lichid și lăsați-o să stea pe piept timp de 10 minute, înainte de culcare.

Articol util? Dă-l mai departe!