9 semne de avertizare că organismul tău are lipsă de vitamina C

Corpul tău are capacitatea de a comunica cu tine și adesea trimite semnale pentru a te avertiza asupra stării sale interioare. Prin urmare, este important să îl ascultați, deoarece unele simptome pot părea inofensive, în timp ce, în realitate, sunt semne de deficiență sau de boală. Află în acest articol 9 semne de alarmă care îți arată că organismul tău duce lipsă de vitamina C.

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, acționează asupra mai multor funcții ale organismului, pe de o parte datorită acțiunii sale antibacteriene și antioxidante, iar pe de altă parte prin facilitarea absorbției fierului și a vindecării rănilor. Potrivit Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, a Mediului și a Sănătății Ocupaționale, această vitamină are un rol crucial în apărarea imunitară. Pentru adulți, doza zilnică recomandată de vitamina C este de aproximativ 110 mg. Mulți oameni nu cunosc beneficiile vitaminei C și, prin urmare, se confruntă cu diverse probleme de sănătate.

Descoperă semnele de avertizare ale deficienței de vitamina C

1. Răceli și gripe recurente

Antoxidanții din vitamina C stimulează acțiunea celulelor albe din sânge, permițându-le să lupte împotriva infecțiilor și a bolilor. Această vitamină a fost subiectul mai multor cercetări care au demonstrat bine efectul său pozitiv asupra sistemului imunitar.

2. Vânătăi

Deficiența nutrițională, inclusiv a vitaminei C, poate provoca vânătăi la nivelul picioarelor, brațelor sau în alte părți ale corpului. Cercetări recente cercetare au explicat că deficitul de vitamina C poate slăbi organismul și îl face incapabil să vindece vânătăile în mod natural.

3. Sângerarea nasului

Venile din nări sunt foarte subțiri și sensibile și sunt foarte aproape de stratul exterior al pielii. Lipsa acidului ascorbic poate slăbi vasele și poate provoca sângerări nazale frecvente.

4. Dureri și umflături articulare

Persoanele care consumă regulat vitamina C sunt mai puțin predispuse la umflături și dureri articulare. Potrivit unui articol din Fundația pentru Artrita, consumul unei cantități corecte de vitamina C este esențial atât pentru a preveni artrita inflamatorie, cât și pentru a menține articulațiile sănătoase.

5. Piele uscată, aspră

A fost probat că o piele sănătoasă conține concentrații mari de vitamina C. Vitamina C ajută la menținerea nivelului de colagen al pielii, astfel încât tenul tău să arate proaspăt și radiant. Un deficit de vitamina C poate duce, prin urmare, la uscarea pielii, precum și la apariția timpurie a ridurilor.

6. Anxietate și oboseală

Deficiența de vitamina C este, de asemenea, legată de sănătatea noastră mentală. Un studiu a constatat că persoanele care consumă suficientă vitamina C sunt mai fericite și mai puțin stresate decât cele care nu au această vitamină.

7. Gingii umflate

Vitamina C ajută la întărirea epiteliului care ne protejează practic organismul și acționează și ca un protector pentru gingii. Deficitul de vitamina C poate slăbi acest scut și poate produce sângerări și umflarea gingiilor.

8. Părul uscat și fragil

Falimentul de vitamina C poate cauza căderea părului și îl poate face uscat și fragil. S-a probat că deteriorarea radicalilor liberi poate bloca creșterea părului, accentuând îmbătrânirea celulară prematură. Astfel, acțiunea antioxidantă a vitaminei C este esențială pentru a face față.

9. Vindecare dificilă

Vitamina C este cunoscută pentru capacitatea sa de a vindeca rănile și de a repara țesuturile. De fapt, acidul ascorbic îmbunătățește vindecarea rănilor, minimizând în același timp riscul de infecție. Potrivit cercetătorilor, există o legătură considerabilă între deficitul de vitamina C și pierderea unor funcții importante ale pielii.

Articol util? Dă-l mai departe!