Acestea sunt plantele care aduc armonie în casă conform Feng Shui

Feng Shui este o disciplină chineză veche de o mie de ani care are ca scop armonizarea energiei unui loc și favorizarea circulației acesteia. Acest lucru ar atrage sănătatea, prosperitatea sau abundența. Pentru aceasta, vă puteți baza pe plante. Într-adevăr, plantele de apartament au un impact asupra armoniei și fluxului de energie din mediul nostru, conform Feng Shui. Descoperiți aceste două plante recomandate de această disciplină chineză, pentru a aduce armonie în casa dumneavoastră.

Pentru a aduce armonie și a obține un flux energetic mai bun, Feng Shui-ul chinezesc recomandă aceste două plante verzi de interior.

Ce plante sunt recomandate de Feng Shui pentru a promova armonia?

  • Planta dracena

Dracena sau dracaena, cunoscută și sub numele de arborele-dragon, este un arbust tropical peren, originar din Africa. Are frunze veșnic verzi și un trunchi gros, maro; este cunoscut ca trunchiul fericirii. De fapt, conform Feng Shui, aduce noroc persoanelor care tocmai s-au mutat într-o casă nouă sau care intenționează să înceapă un nou proiect. Această plantă este, de asemenea, asociată cu seninătatea și buna dispoziție. În plus, dracena permite să purifice aerul ambiant din interior și să absoarbă excesul de umiditate. Cultivată în interior, dracaena este o plantă rezistentă și ușor de îngrijit.

Pentru a prospera, dracaena are nevoie de o expunere la semiumbră. Într-adevăr, expunerea la lumina directă a soarelui riscă să-i ardă frunzișul. Dacă țineți planta într-un loc întunecat, frunzișul ei riscă să devină maro. De asemenea, dracena este o plantă tropicală care apreciază căldura. În ceea ce privește temperatura camerei, aceasta trebuie să fie între 20 și 25°C. Un mediu rece ar risca să încetinească creșterea plantei și să o facă să-și piardă frunzele.

În ceea ce privește udarea, asigurați-vă că mențineți solul umed. Aceasta trebuie făcută în funcție de necesități, evitând excesul de apă care ar putea distruge rădăcinile. Dacă frunzele sale devin maro și încep să cadă, înseamnă că plantei dvs. îi lipsește apa. Pulverizați frunzele din când în când, deoarece dracena apreciază umiditatea. În timpul perioadei de creștere, fertilizați planta cu un îngrășământ lichid la fiecare două luni. Dăunătorii care riscă să facă ravagii în planta dumneavoastră sunt păianjenii și puricii.

Dracena se înmulțește prin butași, primăvara sau la sfârșitul verii. Nu uitați să replantați planta imediat ce rădăcinile sale încep să iasă din ghiveci. Pentru a face acest lucru, alegeți un ghiveci puțin mai mare, deoarece dracenei nu îi place să fie înghesuită. În ceea ce privește substratul, optați pentru un pământ de ghiveci pentru plante verzi.

  • Planta pothos

Pothos este o plantă perenă din familia Araceae. Ușor de îngrijit, această plantă de apartament permite, conform Feng Shui, să armonizeze și revitalizeze orice spațiu. Este, de asemenea, o instalație de depoluare, care permite purificarea aerului înconjurător. Pothosul este o liană care poate fi, în funcție de suport, cățărătoare sau căzătoare.

Pentru a o întreține și a vă bucura de beneficiile sale revitalizante, această plantă cu frunziș decorativ îi place lumina și căldura. Asigurați-vă că este expusă la semiumbră și că temperatura camerei nu scade sub 14°C. Cu toate acestea, țineți planta departe de curenții de aer și de caloriferul care usucă aerul ambiental.

Pothosul apreciază, de asemenea, un sol drenat pentru ghiveci, format din turbă și nisip. Dacă nu aveți acest sol, vă puteți mulțumi și cu un sol pentru plante verzi de interior. În ceea ce privește udarea, udați planta de îndată ce pământul din ghiveci se usucă, și evitați excesul de apă. Acest lucru poate provoca îngălbenirea și căderea frunzelor. Reduceți frecvența udării în timpul iernii. Deoarece pothosul este o plantă tropicală căreia îi place umiditatea, stropiți-i frunzele în mod regulat cu apă necalcaroasă.

Pothos este o plantă rezistentă, fără dușmani sau boli. Doar excesul de apă și temperaturile nepotrivite îi pot afecta supraviețuirea. De aici necesitatea de a pune un strat de bile de lut pe fundul ghiveciului pentru a promova drenajul. Nu uitați să îndepărtați apa stătută din ghiveci sau farfurie după fiecare udare.

Conform Feng Shui, anumite plante de apartament vă pot aduce, în funcție de ceea ce căutați, armonie, energie pozitivă sau bogăție.

Articol util? Dă-l mai departe!