Antibiotic pentru fiere inflamată: Medicamente recomandate de specialiști

De cele mai multe ori, colecistita se poate trata cu ajutorul unui antibiotic pentru fiere inflamată. Colecistita este o patologie în care vezica biliară devine inflamată. Boala poate fi acută și cronică. Datorită perturbării vezicii biliare, pancreatita, o inflamație a pancreasului, se dezvoltă adesea pe fondul colecistitei.

Aceste patologii sunt tratate cu medicamente, uneori este nevoie și de intervenții chirurgicale. Antibioticele pentru colecistită și pancreatită sunt obligatorii, mai ales în timpul unei exacerbări a bolilor. Durata terapiei cu antibiotice este de la 1 săptămână până la câteva luni. Se întâmplă să se efectueze mai multe cursuri de tratament pentru a vindeca definitiv afecțiunea.

Antibiotic pentru fiere inflamată: Cum să tratezi eficient colecistita

Utilizarea antibioticelor pentru pancreatită și colecistită sunt obligatorii. Practic, medicii recurg la utilizarea medicamentului sub denumirea comercială Ceftriaxone. Este ieftin și în același timp cu adevărat eficient. Agentul antibacterian aparține grupului de cefalosporine. Substanța activă distruge bacteriile și anaerobii.

Antibioticul este utilizată pentru colecistită, pancreatită, leziuni bacteriene ale organelor abdominale, infecții urinare, gonoree necomplicată. De asemenea, se poate folosi un antibiotic după intervenții chirurgicale, in timpul cărora se îndepărtează vezica biliara sau o parte a pancreasului.

În ceea ce privește dozele, acestea sunt selectate pe o bază pur individuală. Instrucțiunile indică o doză medie de 1-2 grame pe zi. Medicamentul este injectat într-o venă sau țesut muscular. Durata de utilizare este stabilită ținând cont de severitatea cursului colecistitei și pancreatitei.

De aseemenea, poți administra și alte antibiotice sub formă de pastile sau care sunt disponibile și sub formă de picături pentru ochi.

Atunci când alegi pastile trebuie să analizezi instrucțiunile preparatului. Trebuie să identific dacă medicamentul are ingredientul activ numit cloramfenicol. Trebuie să știi că acest ingredient este dăunător pentru majoritatea bacteriilor. Medicamentul perturbă sinteza proteinelor unui microorganism patogen, în urma căruia îi provoacă moartea. Astfel, reușești să te vindeci de afecțiune. Un antibiotic este utilizat pentru leziunile infecțioase ale tractului biliar și urinar.

La ce să fii atent atunci când vrei să administrezi un tratament cu antibiotice

Azitromicina se află pe lista celor mai eficiente antibiotice pentru colecistită și pancreatită. Medicamentul este disponibil sub formă de tablete, capsule și pulbere. Ingredientul activ al medicamentului este azitromicină dihidrată.

Componenta aparține antibioticelor semisintetice din grupa macrolidelor. Are un efect dăunător asupra bacteriilor gram-pozitive și gram-negative. Printre indicațiile de utilizare se numără boli infecțioase ale căilor biliare. Precum și procese infecțioase ale tractului respirator superior, boli bacteriene ale tractului urogenital, scarlatina, abces dentar și ulcer gastric.

O capsulă și o tabletă pentru pancreatită și colecistită trebuie luate o dată pe zi. Dacă este necesar, doza se dublează. În ceea ce privește durata terapiei, aceasta este stabilită individual de către medicul curant.

Ampicilina este un antibiotic semisintetic din seria penicilinei. Este utilizat pe scară largă în tratamentul bolilor infecțioase ale sistemului digestiv. Este adesea prescris în timpul unei exacerbări a pancreatitei și colecistitei.

Trebuie să știi că un antibiotic pentru fiere inflamată nu sunt permise în timpul sarcinii. Dar, în caz de nevoie urgentă, un medic poate prescrie unei femei gravide medicamente care nu au un efect semnificativ asupra fătului și practic nu penetrează bariera placentară.

Articol util? Dă-l mai departe!