Viața poate fi îngreunată de această afecțiune, un chin și când stai, și când te miști, însă se pot folosi calmante pentru dureri de oase.
Această maladie apare în rândul persoanelor de peste 50 de ani, însă, în mod neplăcut apar mai nou și la persoanele tinere. Afecțiunea de oase nu se poate confunda cu durerile musculare sau articulare, deoarece în cazul de față, durerea este una permanentă indiferent de ce faci. Dacă stai nemișcat doare, dacă te miști, doare.
Durerea este dată de către o hipersensibilitate și disconfortul se poate afla într-un os, sau poate chiar în mai multe oase. Ca să spunem un motiv exact pentru care a apărut afecțiunea, este ceva improbabil deoarece sunt mai multe stări patologice ce neglijate, în timp vor duce la manifestarea acestor dureri.
Principale cauze ale durerilor de oase
Rănile sunt principale cauze ce produc dureri de oase. Multe cazuri s-au înregistrat ca fiind a persoanelor ce au avut parte de o traumă fizică, un accident sau o cădere. Din cauza impactului, osul poate să se sfărâme sau să se fractureze, astfel cauzând durere.
O cauză des întâlnită în rapoartele medicale din cadrul spitalelor pentru dureri osoase este dată de lipsa mineralelor sau a vitaminelor necesare pentru a putea consolida osul. Astfel, organismul nostru prezintă la nivelul oaselor două tipuri de celule, una dintre ele construiește structuri osoase, iar cealaltă distruge structuri osoase. Scopul lor este de a menține în permanență osul sănătos.
Dacă se întâmplă ca cea care construiește să fie dominantă, apare cancerul osos, daca cea ce distruge este dominantă, apare osteoporoza. Oricum o dăm, nu iese bine. Motiv pentru care analizele trebuie făcute la un timp regulat pentru a putea trata din timp util orice afecțiune apare.
Cazuri cu durere osoasă au fost găsite în statistici și pentru cei ce suferă de afecțiuni vasculare. Dacă vasele de sânge ce hrănesc osul suferă niște modificări survenite în cadrul unei boli, nu vor putea să își realizeze funcția, iar celulele din os vor începe să moară. Durerea este una mare și slăbește osul, fracturile devenind mult mai posibile în viitor, vizita la un medic reprezintă o necesitate în cazul în care sunt dureri de spate.
Infecția la oase poate determina durere, iar aici putem aminti osteomielita. Afecțiunea reprezintă prezența unor bacterii la nivelul osului, zonă în care acestea vor coloniza și determina o inflamație. Consecințele sunt multe, însă un prim pas este dat de uciderea celulelor osoase și declanșarea durerii. Persoanele cu leucemie sunt foarte vulnerabile.
Tratament cu antibiotice și calmante pentru dureri de oase
După un consult cu medicul specialist se poate ajunge la o concluzie asupra tratamentului pe care ar trebuie sa îl urmați. Ca să aveți o idee la ce să vă așteptați, tratamentele vor diferenția de la cauză la cauză. În cazul unei infecții osoase, se vor administra antibiotice potrivite pentru dumneavoastră, unde putem enumera Cefepima, Ciprofloxacina, Pieperacilina, etc.
Bineînțeles însoțite de analgezice / antiinflamatoare precum cele pe baza de ibuprofen (Nurofen, Brufen, Advil, Motrin), dar și cele pe bază de diclofenac, precum Voltaren, Zipsor sau Cataflam.
Vitaminele și mineralele fiind nelipsite în caz de osteoporoză. Pentru o înțelegere a tratamentului pe care trebuie să îl urmați voi rezuma totul ca fiind compus din 2 părți, cea ce vindecă afecțiunea, cealaltă ce oprește inflamația și durerea.
Tratament naturist pentru durerile de oase
În cazul osteomielitei, natura oferă un tratament cu ceai și ulei de cimbru, datorită proprietăților acestuia de a împiedica dezvoltarea bacteriilor. Unde putem adăuga efectul de a stimula secreția de dopamină și serotonină, ce poate îmbunătăți starea de spirit.
Ceaiul de sunătoare vă poate ajuta la obținerea unui somn mai liniștitor, având efect de calmant și sedativ. De asemenea, această plantă deține o cantitate mare de antioxidanți de tipul flavonoidelor cu efect antiinflamator.
Plimbările pe timp de zi, pot ajuta corpul în secreția de vitamină D. O vitamină ce are ca rol absorbția calciului în organism. Această strategie poate fi adoptată și în cadrul osteoporozei.
Se recomandă a nu se administra ceaiurile dacă medicul specialist nu afirmă faptul că nu vă fac rău în combinație cu medicamentele pe care vi le-a prescris. Ceaiurile au capacitatea de a preveni și de a stimula corpul în a se reface, însă pentru multe dintre acțiuni poate fi prea târziu.