Candida tratament naturist: Scapă acum de această afecțiune

Candida, tratament naturist, complicații și sfatul specialiștilor. Aceasta este o afecțiune a pielii care este provocată de o ciupercă numită Candida. De cele mai multe ori este localizată în intestine sau în cavitatea bucală.

Cele mai multe femei suferă de o astfel de afecțiune în zona genitală, bacteria se dezvoltă în flora vaginală. Într-o proporție de 40 – 45% dintre femeile care suferă de mâncărimi în zona vaginală și senzații de usturime trebuie să urmeze sfatul specialiștilor pentru a vindeca candida tratament naturist.

Cum recunoaștem boala, cele mai frecvente simptome

Candida apare în special la femei ca urmare a consumului de antibiotice în exces, o dietă necorespunzătoare, stres, consum de alcool, imunitate slăbită, cură de medicamente și citostatice, dar și pe baza consumului de dulciuri. Simptomele sunt foarte ușor de recunoscut, apar mâncărimi în zona inghinală, senzație de usturime și arsură, urina își modifică mirosul, devine înțepător, iar culoarea devine maronie. În cavitatea orală această boală apare sub forma unor pete albe, cremoase, pe limbă și pe pereții obrajilor, sunt greu de suportat și jenează în procesul de deglutiție.

Factorii de risc ce sporesc creșterea infecției cu candida sunt diabetul zaharat, lenjeriile din material sintetic sau aspru, dar și produsele cosmetice de tipul gelurilor de duș, șampoane sau săpunurilor ce nu au un pH neutru. Persoanele care au o imunitate slăbită sunt predispuse pentru a dezvolta infecția și la nivelul cavității bucale.

Candida la bărbați diferă de la localizare, la intensitatea durerii. În cazul bărbaților, candida este mai rar întâlnită și localizată, dar netratată poate duce la prostată cronică, cancer de prostată, dureri în zona genitală, care pot radia și în zona spatelui și al genunchilor. De cele mai multe ori, candida, are simptome și manifestări asemănătoare, se inflamează zona pelvisului și se transmite cu ușurință. Scade pofta de mâncare și apare un inconfort în zona dingiilor, a danturii, atunci când infecția este localizată la nivelul cavității bucale.

Candida tratament naturist: Remedii pentru a scăpa de suferință

Unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucătăria românească, usturoiul, este folosit ca și leac împotriva candidei. Un cățel de usturoi se sfarmă și se pune pe un tampon. Se lasă peste noapte să acționeze, iar dimineață se spală și se curăță foarte bine zona.

Pentru candida bucală se folosește bicarbonat de sodiu ca și apa de gură, două linguri de bicarbonat de sodiu se dizolvă într-un pahar de apă și se face gargară. Pentru cea vaginală se recomandă băile dese, 50 de grame de bicarbonat se dizolvă în apă caldă și se repetă procedura de cel puțin 2 ori pe zi.

Ceaiul de gălbenele este un alt remediu pentru a trata infecția cu candida, tratament naturist, ce inhibă și oprește dezvoltarea bacteriei în organism. Sucul natural de aloe vera sau ceaiul de scorțișoară curăță flora intestinală și redau confortul unei stări de bine. Ca și remediu pentru candidă este recunoscut și uleiul de cocos, pelinul, sau mugurii de molid.

Tinctura de propolis folosită pentru uz extern redă confortul și este unul dintre cele mai căutate și folosite metode în candida, tratament naturist.

Articol util? Dă-l mai departe!