Cât de des trebuie să te speli pe cap?

Un păr frumos, moale, mătăsos și voluminos este visul oricărei femei. Dacă vrei să ai grijă de părul tău, este important să știi ce rutină de înfrumusețare să adopți. Știai că spălatul frecvent îți poate deteriora părul? Așadar, folosirea cu moderație a șampoanelor este un obicei de urmat, potrivit experților. Explicăm de ce.

Pentru multe persoane, o întrebare apare mereu: cât de des ar trebui să te speli pe cap? Potrivit dermatologului Koen Quint, un păr frumos începe cu un scalp sănătos.

Dar, din cauza agresiunilor externe, a utilizării uscătorului de păr și a vopsitului, părul este deteriorat, iar scalpul devine iritat și sensibil.

Care este scopul șamponului?

Deși există o mare varietate de șampoane, scopul principal al acestora este de a spăla părul și de a îndepărta praful și excesul de grăsime de pe scalp. În timpul spălării, șamponul ajută la deschiderea foliculilor, iar balsamul ajută la închiderea cuticulelor pentru a face părul mai moale și mai ușor de aranjat. Cu toate acestea, pentru fiecare tip de păr există un șampon specific, care respectă natura scalpului.

În plus,unii conservanți din șampoane, cum ar fi metilizotiazolinona, pot duce la creșterea numărului de alergii și eczeme.

Ar trebui să ne spălăm părul mai rar?

Potrivit dermatologului Koen Quint, masarea scalpului precum și spălarea părului ar putea favoriza producția de sebum.Pe termen scurt, credem că scăpăm de sebum, dar glandele sebacee sunt deja ocupate să producă mai mult sebum care acoperă scalpul și, în consecință, restul părului.

De asemenea, spălatul prea des poate duce la deshidratarea și uscarea scalpului, ceea ce poate provoca mâncărimi. În același timp, folosirea frecventă a șampoanelor ar putea unge și mai mult părul, mai ales dacă este fin. Frecvența de spălare a părului depinde de tipul de păr.

Care este frecvența ideală de spălare pentru fiecare tip de păr?

Scalpul este mai puțin expus la murdărie și poluare decât pielea feței. Frecvența spălării cu șampon depinde și de tipul de păr și de stilul de viață al fiecărei persoane.

Un scalp gras poate necesita spălări mai frecvente pentru a elimina excesul de sebum. Acest lucru se datorează faptului că glandele sebacee de la nivelul scalpului produc mult sebum. Rezultatul: părul strălucește la sfârșitul zilei și pare gras. În plus, părul gras are mai multe șanse să sufere de mătreață, care este o afecțiune a pielii. Se recomandă spălarea acestuia în mod regulat, favorizând șampoanele pe bază de plante cu proprietăți de curățare, care conțin un agent antifungic și antibacterian.

Părul normal este mai puțin dificil de întreținut. Acestea necesită două șamponări pe săptămână, atâta timp cât hidratezi părul cu un balsam pentru a menține părul sănătos.

În ceea ce privește părul uscat, trebuie să știi că acesta duce lipsă de hidratare. Un astfel de păr trebuie spălat o dată sau de cel mult două ori pe săptămână, aplicând întotdeauna șamponul cu un tratament hidratant pe bază de acizi grași esențiali. De asemenea, este recomandabil să aplici zilnic un balsam nutritiv pentru a umple eventualele goluri.

Articol util? Dă-l mai departe!