Ce este bun pentru tensiune mare: Alimente recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială

Dacă nu știi ce este bun pentru tensiune mare, nu îți face griji. În articolul de astăzi, îți vom prezenta cele mai bune remedii naturiste pentru persoanele care se confruntă cu hipertensiunea arterială.

Hipertensiunea arterială sau, așa cum o știe toată lumea, tensiunea mare, nu este o afecțiune specifică doar vârstnicilor. Din păcate, tot mai mulți tineri cu vârste între 16 și 34 de ani suferă de o formă de hipertensiune. De vină poate fi stresul, alimentația necorespunzătoare și sedentarismul.

De regulă, pentru hipertensiune, medicii recomandă numeroase medicamente, menite să scadă tensiunea arterială. Printre acestea se numără blocantele receptorilor de angiotensină, substanţe care au fost asociate, în urma studiilor, cu apariţia cancerului şi a altor probleme grave de sănătate. De asemenea, alți medici sunt de părere că aspirina ar fi un adjuvant la regimul de terapieîn cazul tensiunii arteriale, deoarece subțiază sângele și extinde lumenul vaselor de sânge.

Alternativa la tratamentul medicamentos ar fi consumul unor alimente sănătoase, care scad tensiunea arterială în mod natural, fără efecte adverse.

Ce este bun pentru tensiune mare: Opt alimente cu efecte miraculoase

Tensiunea arterială poate fi ținută sub control prin consumul următoarelor alimente: ardei iute, apa de nucă de cocos, migdale crude, banane, usturoi, ciocolată neagră, sfeclă roșie și curcuma (sau turmeric).

Ardei iute

Ardeiul iute scade tensiunea arterială crescută, datorită faptului că este un vasodilatator puternic. Astfel, el contribuie la extinderea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sanguină. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două linguriţe de ardei iute, cu puţină apă caldă sau ceai cu miere şi aloe vera. Dacă este prea picant, poți lua suplimente pe bază de ardei iute.

Apa de nucă de cocos

Apa de nucă de cocos este de mare ajutor, în cazul în care te confrunți cu tensiune arterială mare. Fiind bogată în potasiu, electroliţi şi alte elemente nutritive, ea menține tensiunea arterială în limite normale.

Ce este bun pentru tensiune mare: Migdale crude

Bogate în grăsimi mononesaturate, migdalele crude reduc inflamaţia arterială şi contribuie la scăderea valorilor ridicate ale tensiunii arteriale. Este suficient să consumi un pumn de migdale crude în fiecare zi.

Banane

Toată lumea știe că banana este o sursă importantă de potasiu. Acest element contribuie la scăderea tensiunii arteriale, diminuând riscul apariţiei unui eventual accident vascular cerebral.

Usturoi

Pe lângă faptul că usturoiul diminuează tensiunea arterială, reduce și colesterolul. Este eficient atât în stare naturală, cât și sub forma suplimentelor alimentare.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră nu este doar delicioasă, ci este și sănătoasă. Consumată zilnic, reduce tensiunea arterială și te face să te simți mai fericit. Nu uita, însă! Alege o ciocolată de înaltă calitate, care conține minimum 70% cacao și consumă o cantitate mică.

Sfeclă roșie

Bogată în nitriți și antioxidanți, sfecla roșie scade rapid tensiunea arterială, efectele menținându-se pe parcursul a 24 de ore. Ea poate fi consumată ca atare sau sub formă de suc.

Ce este bun pentru tensiune mare: Curcuma (turmeric)

O calitate extraordinară a turmericului este aceea că reduce în mod semnificativ inflamaţia la nivelul întregului organism, aceasta fiind cauza principală a valorilor ridicate de colesterol şi a tensiunii arteriale ridicate. Prin urmare, consumul de turmeric îmbunătățește funcția inimii și menține un flux sanguin sănătos.

Articol util? Dă-l mai departe!