Cercetătorii chinezi, studiu. Care sunt băuturile alcoolice care ne-ar feri de COVID-19

O echipă de oameni de știință chinezi a analizat asocierea dintre consumul diferitelor băuturi alcoolice și riscurile legate de COVID-19, aducând câteva vești incitante pentru iubitorii de vin și dezamăgire pentru iubitorii de bere, scrie RT.

Cercetătorii, de la Spitalul Shenzhen Kangning și Spitalul de Sud-Vest, au analizat 473.957 de subiecți cu o vârstă medie de 69 de ani din baza de date Biobank din Marea Britanie, inclusiv 16.559 de persoane infectate cu COVID-19. Ei i-au împărțit pe grupuri în funcție de consumul de alcool (nebăutor, fost băutor și actual consumator) și după frecvența consumului de alcool (mai puțin de trei ori pe săptămână, mai mult de trei ori pe săptămână și niciodată).

Trei băuturi i-au ferit pe britanici de COVID-19

Indicațiile existente din Marea Britanie, care recomandă mai puțin de 14 unități de alcool pe săptămână, un pahar mic de vin numărând 1,5 unități și o halbă de bere cu tărie mai mică fiind două unități, au fost adoptate de oamenii de știință ca punct de referință.Cercetătorii au concluzionat că „vinul roșu, vinul alb și șampania au șanse să reducă riscul de COVID-19”.

„Starea de consumator de alcool, frecvența, cantitatea și subtipurile de băuturi alcoolice nu au fost asociate cu mortalitatea asociată cu Covid-19”, se mai concluzionează raportul, publicat în Frontiers in Nutrition.

Interesant mai este faptul că, în timp ce efectul protector al vinului roșu împotriva COVID-19 a fost semnificativ, indiferent de frecvența consumului de alcool, posibil datorită celor mai mari concentrații de compuși fenolici din această băutură, „a jucat rolul de efect protector doar atunci când subiecții consumau alcool peste medie sau dublul liniilor directoare”.

Berea și cidrul cresc riscul de a contracta COVID-19

Cu toate acestea, raportul echipei aduce vești proaste pentru iubitorii de bere, cidru și băuturi spirtoase.

„Consumul de bere și cidru a crescut riscul de COVID-19, indiferent de frecvența și cantitatea consumului de alcool”, se arată în raport.

Prin urmare, susțin cercetătorii, „orientările privind sănătatea publică ar trebui să se concentreze pe reducerea riscului de COVID-19, susținând obiceiuri de viață sănătoase și politici preferențiale în rândul consumatorilor de bere, cidru și băuturi spirtoase”.

Articol util? Dă-l mai departe!