Există mai multe remedii naturiste pentru infecția urinară și pentru a preveni apariția acesteia. Iată unele dintre aceste tratamente.
Infecțiile tractului urinar afectează mii de oameni din întreaga lume. Poate cea mai frecventă este cistita, care afectează mai ales femeile. De obicei, acestea sunt tratate cu antibiotice, dar există trucuri naturale pentru a le vindeca și pentru a preveni apariția lor.
Este o idee bună să aruncați o privire asupra simptomelor cistitei și să aflați cum puteți preveni apariția ei. Atunci este probabil o infecție a tractului urinar. Acestea sunt adesea provocate de bacteriile Escherichia coli și Staphylococcus saprophyticus, dar pot fi cauzate și de ciuperci și virusuri. Simptomele cele mai frecvente sunt:
- Senzație de arsură când urinați;
- Senzația că aveți vezica mereu plină;
- Demersul de a urina aproape neîncetat;
- Urină cu miros pronunțat;
- Dureri pelviene;
- Urină închisă la culoare, tulbure.
Cu toate că și bărbații pot fi predispuși la infecții ale tractului urinar, mai des femeile sunt cele care suferă de ele, deoarece bacteriile pot ajunge mai ușor la vezica lor. Din fericire, însă, există numeroase remedii naturiste pentru infecția urinară.
1. Beți multă apă
Dacă aveți cistită, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să beți, multă, foarte multă! Acest lucru se datorează faptului că menținerea unei bune hidratări va ajuta la spălarea vezicii urinare și la eliminarea mai rapidă a bacteriilor care cauzează cistita.
2. Beți suc de afine
Puteți bea și suc de afine fără adaos de zahăr pentru a reduce simptomele, dar și riscul de recidivă. Sucul de afine conține D-mannoză, care împiedică bacteriile să se agațe de peretele vezicii urinare și ajută la eliminarea acestora. Consumul său regulat reduce numărul de recurențe (de la 4 pe an, vorbim de cistită recurentă).
Puteți obține D-manitol și în farmacii sau în magazinele bio. Poate avea succes acolo unde antibioticele nu reușesc să oprească recidivele. Dozele recomandate sunt de 2 mg timp de 3 luni, dar sfatul medicului dumneavoastră este în continuare esențial!
3. Faceți un amestec de oțet de cidru
Consumul de oțet de mere ar schimba pH-ul vezicii urinare prin bazifiere, făcându-l astfel un teren mai ostil pentru bacterii. Se pune 1 lingură în 50 cl de apă caldă. Se bea de două ori pe zi.
4. Remedii naturiste pentru infecția urinară: Folosiți bicarbonat de sodiu
Codul de sodiu funcționează ca oțetul de mere în ceea ce privește pH-ul. Urmați aceeași procedură: 1 lingură în 50 cl de apă, de două ori pe zi. Vă avertizăm, nu are un gust grozav, dar funcționează!
5. Bazați-vă pe băuturi diuretice
Băutura de ceai verde poate favoriza urinarea datorită efectelor sale diuretice. Ceaiul de anghinare, ceaiul de fenicul sau tulpinile de cireșe, de asemenea, așa că nu ezitați să le consumați. De asemenea, puteți merge la fitoterapeutul dumneavoastră pentru a cere sfatul: de multe ori, aceștia au deja preparate amestecuri de plante diuretice.
Vă puteți prepara un ceai de pătrunjel plat și chimen. Puneți 3 crenguțe de pătrunjel și 1 lingură de chimen (semințe) în 1 litru de apă. Se lasă la infuzat timp de 15 minute și se strecoară. Poți bea 3 până la 4 căni pe zi.
6. Cimbru de bere
Această plantă aromată din regiunile noastre este bine cunoscută ca fiind un antiseptic și antiviral natural. Îl puteți consuma pentru a beneficia de efectele sale antiinflamatorii. În 1 litru de apă se pun 25g de cimbru, se lasă la infuzat 10-15 min, se strecoară și se bea regulat.
7. Prepară un suc de aspirină
Puteți bea și un suc din bicarbonat de sodiu și aspirină, care vă va ajuta să calmați durerea. Puneți într-un pahar 2 pliculețe de aspirină, 1 linguriță de suc de lămâie și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Umpleți restul paharului cu apă și beți acest amestec de două ori pe zi.
8. Faceți plinul de probiotice
Probioticele sunt bacterii benefice care se găsesc în mod natural în corpul nostru. Acestea ne populează intestinele și veziculele și ne ajută să le menținem sănătoase. Lactobacilii, în special, pot ajuta la tratarea cistitei prin scăderea pH-ului vezicii urinare.
Puteți găsi probioticele în stare naturală în alimentele lacto-fermentate, iaurt, varză sau chiar chefir. Le puteți găsi și în farmacii. Există de toate felurile, dintre care unele sunt special dedicate tratării infecțiilor urinare.
În fine, problemele de cistită se pot datora și unei alimentații prea acide și bogate în zahăr, care dezechilibrează flora vaginală și intestinală, favorizând apariția bacteriilor dăunătoare. Nu ezitați să discutați despre acest lucru cu un naturopat.