Cum să pierzi 10 kilograme în doar o lună?

Pierderea rapidă în greutate nu este neapărat recomandată de profesioniștii din domeniul sănătății. Cu toate acestea, este posibil să slăbești rapid, urmând orientări drastice. Revista de Sănătate îți prezintă cum să faci acest lucru și te încurajează să îți continui eforturile și după ce ai slăbit, pentru a nu recăpăta kilogramele și obiceiurile proaste.

Atenție la alimentație pentru a slăbi

Alimentația ta este combustibilul tău, nu trebuie să îi neglijezi niciodată calitatea și să îi adaptezi cantitatea.

Mănâncă mai puține calorii

Dacă v-ați îngrășat, probabil că mâncați mai mult decât aveți nevoie. Așadar, trebuie să reduceți cantitatea de alimente pe care o consumați. Faceți acest lucru treptat pentru a vă obișnui stomacul pe parcurs.

Pentru a vă asigura că mâncați mai puțin, puteți număra caloriile din farfurii. Consultați un nutriționist pentru a putea stabili un număr de calorii potrivit.

Evitați alimentele procesate, sărate sau dulci precum prăjiturile, pizza, mâncărurile gata preparate sau meniurile fast-food. Acestea sunt alimente bogate în calorii și vă vor arunca în aer aportul zilnic.

Pregătiți carnea la grătar, legumele la aburi și acompaniați-vă mesele cu băuturi răcoritoare în loc de sucuri.

Să cumpărați corect

Dacă alegeți alimentele potrivite pentru a vă umple cămara, veți fi pe drumul spre o dietă sănătoasă. Alegeți 400 de calorii de legume sățioase în locul aceleiași cantități de pui prăjit, care vă va lăsa cu poftă de desert.

Fibrele, fructele uscate și semințele sunt ajutoare valoroase în alcătuirea unui meniu echilibrat și în reducerea foamei fără a lua în greutate.

Evitați grăsimea

Puteți elimina deja grăsimea care se vede: pielea de la pui, părțile grase ale cotletului de porc și sau grăsimea de la șuncă.

Evitați să prăjiți carnea și pregătiți legumele la aburi, folosind condimente pentru a le da savoare. Nu numai că dau savoare, dar au și puterea de a accelera metabolismul.

Alegeți alimente cu densitate energetică

Există alimente care nu numai că nu vă îngrașă, dar chiar vă vor ajuta să slăbiți. Iată care sunt sfaturile noastre pentru a alege o alimentație mai sănătoasă.

  • Mâncați un măr în fiecare zi: acesta conține pectină, care acționează pentru a reduce cantitatea de grăsime pe care organismul o absoarbe. Merele conțin foarte puține calorii și conțin fibre.
  • Pește albastru (macrou, sardine, somon, ton, roșioară etc.) ajută la controlul foamei, făcându-vă să vă simțiți sătui.
  • Ghimbirul și usturoiul sunt excelente pentru dietă, deoarece acționează asupra metabolismului prin dilatarea vaselor de sânge și scăderea nivelului de insulină.
  • Uleiul de măsline este cel mai bun prieten pentru gătit, deoarece oferă acizi grași nesaturați, care sunt responsabili pentru colesterolul bun.

Gândiți-vă să rămâneți bine hidratați

Beți multă apă la momentul potrivit, cum ar fi înainte de mese, pentru a vă reduce pofta de mâncare. În funcție de individ, necesarul de apă variază între 2 litri și 3,5 litri pe zi.

Puteți consuma ceai verde, care este un excelent antioxidant și eliminați pe cât posibil băuturile cu zahăr sau alcoolice.

Practicați sport în mod regulat

Fără activitate fizică nu există pierdere în greutate, așa că trebuie să găsiți sportul care vi se potrivește cel mai bine.

Beneficiul exercițiilor cardiovasculare

Activitatea fizică ajută la pierderea în greutate și există multe sporturi pe care le puteți face. Primele la care ne gândim adesea sunt înotul, alergarea, tenisul sau ciclismul. Cu toate acestea, există și alte sporturi foarte interesante, cum ar fi aerobic, taekwondo sau sărituri.

Multiplicați ședințele

Cel mai bun mod de a accelera pierderea în greutate este să practicați de cel puțin 3 sau 4 ori pe săptămână și, în mod ideal, cel puțin o oră de fiecare dată. Creșteți treptat dificultatea, astfel încât să câștigați intensitate fără să vă descurajați.

Alegeți activități sportive care vă fac plăcere pentru a evita ca acestea să se transforme în chinuri de care veți dori să scăpați rapid. Dacă le puteți face împreună cu prietenii, poate fi o adevărată motivație.

Adaptați-vă exercițiile fizice la viața de zi cu zi

Când sunteți obosit, puteți schimba o ședință intensă la sală cu o plimbare în natură. Faceți un efort pentru a merge pe scări în loc de lift și nu parcați în fața locului unde mergeți. Aceste mici acțiuni zilnice contribuie la pierderea în greutate și ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Stabilește-ți obiective

După ce ți-ai stabilit aportul caloric ideal, începe prin a enumera alimentele care te vor ajuta să îl atingi și cât de mult vei mânca.

Fă-ți meniuri simple de pregătit și elaborează o listă de alimente de bază pe care să le ai în dulapuri. Scăpați treptat de cele care nu fac bine siluetei și nu repetați achiziția lor.

Regrupați-vă pentru a vă înscrie la activitățile sportive care vă plac și încadrați-le în calendar, astfel încât săptămânile să fie echilibrate.

Aveți grijă de somnul dumneavoastră, deoarece în timpul activității nocturne corpul dumneavoastră regenerează celulele moarte și alocă caloriile către diferiți mușchi și țesuturi, în funcție de nevoile lor.

Nu vă uitați obsesiv la cifrele de pe cântar, deoarece puteți să pierdeți grăsime, să câștigați mușchi și să vă subțiați silueta fără ca numărul afișat să scadă prea mult.

Puteți obține, de asemenea, un dietetician și un antrenor sportiv pentru a vă ajuta să câștigați motivație și eficiență în timp.

Articol util? Dă-l mai departe!