Dormitul dezbrăcat: cum îți îmbunătățește viața sexuală și relația cu propria persoană

Dacă până acum nu ai dormit dezbărcat, poate că este momentul să o faci. Dormitul dezbrăcat aduce numeroase beneficii pentru sănătate, reduce stresul, te ajută să te odihnești mai bine, să scapi de kilogramele în plus și, unde mai pui că este benefic și pentru fertilitate?

Dormitul dezbrăcat și sănătatea sexuală

Oxitocină

Dacă dormi dezbărcat alături de partenerul de viață se îmbunătățește perioada de odihnă prin reducerea stresului și anxietății. Contactul piele pe piele dintre adulți crește nivelul de oxitocină, cunoscut și ca hormonul iubirii.

Nivelul crescut de oxitocină poate reduce nivelul de stres și, totodată, te poate ajuta să te simți mai conectat cu partenerul de viață.

Creezi o legătură profundă cu partenerul

Prin acest tip de contact, piele pe piele, dormitul împreună și dezbrăcați întărește relația. Cuplurile care rămân împreună tind să aibă un nivel crescut de oxitocină comparativ cu momentul primei întâlniri, iar asta pentru că acest hormon întărește legătura emoțională dintre cei doi. Cuplurile care se află într-o relație de lungă durată sunt cele care au cel nivel crescut de oxitocină.

Dormitul dezbrăcat îmbunătățește fertilitatea

Pentru bărbați, dormitul dezbrăcat poate îmbunătăți sănătatea reproductivă. Cantitatea de spermatozoii și concentrația sunt scăzute atunci când porți lenjerie intimă prea stânsă. Acest lucru mai poate fi posibil pentru că testiculele sunt prea încălzite. Dacă dormi fără lenjerie intimă, rămân reci.

Indiferent de gen sau dacă ești într-o relație sau nu, să dormi dezbărcat este benefic pentru starea ta emoțională și pentru starea de bine. Mai mult, acest obicei îți poate îmbunătăți relația cu tine, pentru că petrecând timp cu tine dezbrăcat cresc stima de sine și ai o imagine pozitivă asupra propriului corp.

Articol util? Dă-l mai departe!