Iată ce să mănânci înainte de a merge la sală pentru a crește masa musculară

Când încercăm să câștigăm masă musculară, trebuie să ne adaptăm dieta în funcție de exercițiile intense pe care le presupune acest lucru. De aceea, este foarte important să să fim atenți la ceea ce mâncăm înainte de a merge la sală.

Proteinele, principalul macronutrient

Macronutrienții sunt substanțele din alimente care ne asigură principalul aport energetic și de care organismul nostru are nevoie în cantități mari pentru a funcționa corect. Există trei categorii principale: proteine, carbohidrați și grăsimi.

Dintre acestea, poate cea pe care mesele înainte de a merge la sală ar trebui să se concentreze cel mai mult sunt proteinele. Acesta este un element care este esențial pentru o gamă largă de funcții corporale, inclusiv pentru formarea, întreținerea și repararea fibrelor musculare.

De aceea, dacă veți efectua exerciții de forță care pun mult stres pe una sau mai multe grupe musculare specifice, consumul unei cantități semnificative poate ajuta la îmbunătățirea performanței.

Consumul de mese bogate în proteine poate crește semnificativ cantitatea de masă musculară obținută în urma exercițiilor fizice, deoarece stimulează rata de creștere musculară.

Câteva alimente bogate în proteine includ peștele, carnea de pui, nucile, legumele, ouăle sau soia.

Carbohidrații, energie esențială

Carbohidrații sunt una dintre principalele surse de energie pentru corpul uman, astfel încât consumul lor într-o oarecare măsură este vital înainte de exercițiile fizice intense. Cu toate acestea, merită menționat faptul că cantitățile ar trebui să fie mai mari pentru exercițiile cardiovasculare sau de anduranță, mai degrabă decât pentru exercițiile de forță.

Există două tipuri principale: carbohidrați simpli și carbohidrați complecși. Primele sunt metabolizate mai repede, ceea ce duce la o creștere mai bruscă a energiei, în timp ce cele din urmă sunt o sursă de energie pe termen lung. Pentru antrenamentul de forță, acestea din urmă sunt cele mai dezirabile.

Câteva alimente în care găsim acest tip de nutrient sunt broccoli, cartofii dulci, pastele integrale, legumele, orezul brun, ovăzul sau pâinea integrală.

Dacă vrem să includem și niște carbohidrați simpli în masa de dinaintea antrenamentului, o modalitate bună este cu fructe precum bananele, care ne oferă și alte elemente precum potasiul.

Grăsimile, benefice cu moderație

În mod tradițional, avem tendința de a ne gândi la grăsimi ca la ceva ce trebuie evitat complet. Cu toate acestea, deși este adevărat că ar trebui să ne abținem de la dietele prea bogate în grăsimi, deoarece acestea sunt mai greu de digerat decât carbohidrații sau proteinele, includerea unei anumite cantități din acestea în dieta noastră este totuși importantă.

În mod special, trebuie să ținem cont de faptul că nu toate tipurile de grăsimi sunt la fel și nu au același efect asupra organismului nostru. Înainte de antrenament și în general, ar trebui să evităm grăsimile saturate.

Câteva grăsimi benefice, însă, pot fi obținute din alimente precum avocado, nuci și semințe sau ulei de măsline.

Articol util? Dă-l mai departe!