În cât timp se vindecă pneumonia – Cât este de periculoasă această afecțiune

Multe persoane vor să știe în cât timp se vindecă pneumonia, asta deoarece este o afecțiune destul de frecventă în rândul oamenilor. Vestea bună este că pneumonia se poate trata, mai ales dacă este descoperită la timp. Ca pentru orice răceală, există și suplimente alimentare și remedii naturiste pentru a combate simptomele acestei boli.

Ce este pneumonia

Pneumonia se manifestă precum o infecție la nivelul plămânilor. Cel mai frecvent, aceasta afectează niște cavități mici cu aer ale plămânilor. Aceste cavități se numesc alveole, iar din cauza pneumoniei acestea se vor umple cu puroi sau diferite secreții.

Boala aceasta este foarte frecventă în rândul oamenilor și poate afecta pe oricine, însă se regăsește mult mai des în rândul copiilor și a celor vârstnici.

Dacă este depistată și tratată cu seriozitate la timp, aceasta nu reprezintă o amenințare. Totuși, dacă este tratată cu neglijență sau chiar deloc, atunci pot apărea complicații.

Câte tipuri de pneumonie există

Pneumonia poate apărea din cauza unor infecții bacteriene sau virale și rar, din cauza uneia fungice. Așadar, există trei tipuri ale pneumoniei.

Pneumonia bacteriană apare din cauza unei diversități de bacterii, adesea la cei cu sistemul imunitar scăzut. Pe lângă aceasta mai este și pneumonia virală care este cauzată de aceleași virusuri care declanșează gripa sau o simplă răceală.

Deoarece se întâmplă foarte rar, nu este prea des menționată, însă există și pneumonia fungică care este cauzată de diferite tipuri de ciuperci.

Ce simptome are pneumonia

De multe ori, persoanele confundă această boală cu o răceală simplă sau mai puternică, deoarece simptomele sunt asemănătoare. Totuși, trebuie să ne adresăm unui medic cât mai repede pentru a depista adevărata cauză, pentru că pneumonia poate crea complicații foarte grave dacă nu este tratată la timp.

Simptomele acesteia vor apărea destul de repede, chiar imediat. Dacă nu, se vor manifesta în decursul a primelor două zile de la infectare.

La adultul tipic, boala poate începe printr-o tuse. Nu există o regulă anume, așadar, aceasta poate fi ori seacă, ori productivă. Putem vorbi și de dificultăți în timpul respirației, însă nu este vorba doar despre nasul înfundat. O trăsătură specifică pneumoniei este tăierea respirației, senzația că ne „ține ceva în piept”. Alături de această senzație, poate apărea și durerea toracică.

Pot apărea frisoane, alături de febră. Ca la aproape ori răceală, vom simți că ne pierdem brusc sau treptat pofta de mâncare. În mod evident, din cauza acestor manifestări, va apărea și oboseala. În timpul unei pneumonii, corpul este mult mai slăbit decât de obicei.

În cât timp se vindecă pneumonia

Pentru a combate pneumonia, medicii specialiști vor recomanda anumite tipuri de antibiotice (sau medicamente antivirale atunci când e vorba de pneumonia virală).

În funcție de cât de gravă este situația, tratamentul și durata acestuia poate să difere. În mod normal, antibioticele se prescriu pe o perioadă de la 7 la 14 zile. Chiar după primele 3-5 zile vom putea observa o ameliorare a simptomelor, însă trebuie neapărat să continuăm tratamentul până când ne-a fost indicat de către doctor deoarece infecția încă se află în organism.

Așadar, pentru persoanele curioase în cât timp de vindecă pneumonia, aceasta se vindecă complet după două sau trei săptămâni.

Articol util? Dă-l mai departe!