Mierea cu usturoi. Efecte nebănuite pentru sănătate

Toată lumea știe că usturoiul este un antibiotic natural, iar mierea întărește sistemul imunitar. Dar combinația dintre usturoi și miere este imbatabilă. Consumată timp de șapte zile la rând, pe stomacul gol, are efecte impresionante pentru sănătate. În rândurile următoare veți descoperi care sunt acestea.â

Miere cu usturoi: Beneficii pentru sănătate

Mierea naturală de albineeste o sursă bogată de antioxidanți, enzime și minerale, precum: fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi seleniu. În plus, mierea conține și vitamina B6, tiamină, riboflavină și niacină.

Încă din cele mai vechi timpuri, mierea este bine cunoscută pentru tratarea cu succes aarsurilor, pentru înlăturarea infecțiilor, ajută la vindecarea rănilor și ulcerațiilor, ameliorează durerile de gât și tusea, crește anduranța sportivilor, contribuie la sănătatea sistemului digestiv, are un conținut ridicat de antioxidanți și are proprietăți antibacteriene. Mai mult, ajută la scăderea nivelului colesterolului rău.

De cealaltă parte, usturoiul, este o sursă importantă de vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu și siliciu. În componența usturoiului se mai găsește și alicina, o substanță cu un puternic efect antibiotic. Acest efect poate fi observat în perioadele de răceală și gripă sau în cele de convalescență.

De asemenea, usturoiul are și efect anticancerigen. S-a demonstrat că la persoanele care consumă usturoi, este redusă incidența cancerului pulmonar, acesta eliminând și unele dintre efectele nocive ale fumatului. Usturoiul contribuie, chiar, la creșterea poftei de mâncare, reducând și tensiunea arterială.

Cum se prepară amestecul de miere cu usturoi?

Amestecul de miere cu usturoi se realizează foarte simplu. Ai nevoie de : o cană de miere și 3-4 căpățâni de usturoi. Poți opta fie pentru infuzarea usturoiului întreg în miere, fie pentru zdrobirea usturoiului.

Prima variantă se realizează astfel: amestecă 3-4 căpățâni de usturoi într-o cană de miere și lasă-le la infuzat câteva zile la temperatura camerei sau la frigider. Apoi, poți consuma câte o lingură, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, de usturoi cu miere. Alicina conținută de usturoi este absorbită mai ușor, atunci când este consumată pe stomacul gol, de aceea dimineața este cel mai potrivit moment pentru acest amestec.

Cea de-a doua variantă vizează zdrobirea unui cățel, care a stat la temperatura camerei cel puțin 5 minute. În acest fel, se activează enzimele pe care le conține și îl transformă într-un superaliment. Apoi, amestecă-l cu puțină miere și înghite, fără să mesteci. Pentru a înghiți mai ușor, puteți să beți un pahar cu apă.

După șapte zile de consum, veți putea observa beneficiile acestui elixir miraculos: inima este protejată, colesterolul rău scade, la fel și tensiunea arterială. În plus, corpul este detoxifiat, sistemul imunitar este întărit și durerile cauzate de osteoartrită se ameliorează, scrie BZI.

Articol util? Dă-l mai departe!