Pericolul manichiurii: lacul de unghii îți vrea pielea

Sigur, poți cumpăra acasă ojă naturală pentru colecția ta de unghii, dar ce fel de chimicale se găsesc în produsele pe care manichiuristele le folosesc la salon? Studii recente arată că ar putea exista o legătură între unele tipuri de cancer și manichiură, dar cât de îngrijorată ar trebui să fii cu adevărat?

Deoarece igiena unghiilor este importantă, trebuie să te asiguri că salonul de manichiură unde vei folosi produsele nu conține substanțe chimice dure. Nici în aer și nici în produsele care sunt aplicate pe unghii.

Gazele pe care le inhalezi în saloanele de manichiură nu sunt bune pentru tine

Persoanele care lucrează în saloanele de manichiură sunt expuse la substanțe chimice nocive timp de 52.5 ore pe săptămână, în medie. De ce este așa? Multe dintre produsele folosite în saloanele de manichiură emană vapori puternici generați de substanțe chimice agresive.

Aceste substanțe chimice sunt transferate în aerul pe care îl respirați atunci când stați pe scaunul salonului. Unele dintre aceste substanțe chimice includ formaldehida, care ar putea fi cancerigenă în funcție de durata de expunere. Respiri acești vapori în momentul în care intri într-un salon de manichiură.

Dar, dacă salonul este ventilat corespunzător, expunerea la aceste substanțe chimice poate fi redusă cu 50%. Așadar, cereți cuiva din salon să deschidă o ușă sau o fereastră sau asigurați-vă că mergeți la un salon cu mese ventilate.

„Treimea toxică” a substanțelor chimice din lacurile de unghii

Majoritatea oamenilor nu au idee ce ingrediente se află în lacurile de unghii. Și are sens, sticlele de lac de unghii conțin rareori ingrediente. Iată o trecere în revistă a principalelor substanțe chimice potențial dăunătoare care se găsesc în majoritatea lacurilor de unghii. Pe care le veți evita pe viitor.

Formaldehidă

Este cel mai periculos ingredient al lacului de unghii. Formaldehida îți întărește unghiile, astfel încât acestea nu se rup. Dar, așa cum am menționat anterior, formaldehida este un agent cancerigen, care a fost asociat cu cancerele ORL și pulmonar de către Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului.

Ftalat de dibutil (DBP)

Acest produs chimic este interzis în Europa. Dar nu și în SUA sau în multe alte țări din lume, de unde ați putea să vă cumpărați lacurile crezând că faceți o afacere bună. DBP acționează ca un liant în lacurile de unghii. Acest lucru permite lacului de unghii să rămână pe unghii pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cu toate acestea, DBP a fost asociat cu apariția cancerului la animalele testate în laborator, sau chiar cu alte probleme de fertilitate pe termen lung.

Toluen

Această a treia substanță chimică este foarte toxică. Chiar dacă ajută la menținerea unui aspect neted și uniform al lacului. Aceeași substanță chimică este emisă de fumul de țigară și de benzină și este una dintre substanțele chimice care ar trebui să le oblige pe manichiuriste să poarte o mască atunci când lucrează.

Cum să ai o manichiură frumoasă fără riscuri pentru sănătate

Nu spunem că ar trebui să renunți la timpul de îngrijire personală la salonul de manichiură. Dar există modalități de a reduce riscurile pentru sănătate care, de obicei, nu sunt prezentate prea mult atunci când vă faceți manichiura.

Vă puteți aduce propria ojă la salonul de manichiură. Ca să știi că oja de pe unghii nu conține substanțe chimice dăunătoare și este mai sigură pentru tine decât cele pe care le au deja în salon. Dacă ești o mare fană a unghiilor acrilice sau a manichiurii cu gel, treci la o manichiură prin imersie.

Manichiura cu pudră este la fel de durabilă ca cea cu gel și cea acrilică. Și sunt mai sănătoase pentru unghiile tale. Manichiura cu gel vă expune unghiile la razele UV dăunătoare, care sunt folosite pentru a face unghiile strălucitoare și durabile. De asemenea, burghiul folosit pentru a pune unghiile acrilice poate deteriora grav unghiile.

Cu manichiura cu pudră, eliminați toți acești factori nocivi din ecuație și obțineți aceleași rezultate. Există modalități de a menține o igienă optimă a unghiilor fără a crește riscul unor probleme de sănătate atât de grave precum cancerul, trebuie doar să știi la ce să te uiți.

Articol util? Dă-l mai departe!