Purificarea plămânilor în mod natural în 3 zile

Plămânii sunt unul dintre cele mai importante și mai delicate organe din organism. Sunt organe care îndeplinesc funcții vitale pentru viață. Cu toate acestea, mulți factori afectează plămânii: de exemplu, fumatul, bolile sau poluarea mediului. Prin urmare, purificarea plămânilor în mod natural este esențială pentru sănătatea acestora.

Este foarte important să ținem cont de importanța plămânilor pentru organism și să adoptăm un stil de viață mai sănătos. Pentru început, este esențial să renunțăm la fumat.

Sfaturi pentru purificarea plămânilor în mod natural în 3 zile

Curățarea plămânilor trebuie să înceapă, așa cum am spus, cu obiceiuri de viață sănătoase. Iată câteva sfaturi pentru a duce o viață mai sănătoasă:

 • Schimbarea alimentației: întreaga funcționare a organismului depinde foarte mult de alimentație. În cazul plămânilor, este foarte important de reținut că trebuie evitat consumul de produse realizate cu chimicale, alimente transgenice, îndulcitori artificiali și alimente cu niveluri prea mari de zahăr. De asemenea, ar trebui să evitați băuturile carbogazoase și consumul mare de carne roșie și să consumați mai multe fructe și legume.
 • Căutați un mediu sănătos: evitați să stați în zone foarte poluate, cu fum și praf, printre alte substanțe. Dacă este posibil, evitați, de asemenea, contactul direct cu detergenți, agenți de curățare sau înălbitori care sunt bogați în ingrediente toxice.
 • Adoptați o rutină zilnică de exerciții fizice: când faceți exerciții fizice, eliminați substanțele care nu sunt necesare în organism.

Cum este posibilă curățarea plămânilor în 3 zile?

Dacă simțiți că plămânii au nevoie de curățare, acest tratament este ideal pentru a elimina toate deșeurile care sunt adăpostite în aceste organe.

Ingrediente

 • Ceai laxativ din plante
 • 2 lămâi
 • 300 ml suc de grepfrut
 • 300 ml suc de morcovi
 • 400 ml de suc bogat in potasiu
 • 400 ml suc de afine

Instrucțiuni

Înainte de a începe tratamentul pentru purificarea plămânilor, este foarte important să eliminați produsele lactate din alimentație cu cel puțin 2 zile înainte. Lactatele pot interfera cu procesul de detoxifiere deoarece sunt digerate lent de organism.

Trebuie să beți o ceașcă de ceai laxativ din plante înainte de a merge la culcare. Acesta va ajuta la eliminarea deșeurilor de care organismul nu are nevoie și care pot cauza probleme precum constipația. Plămânii nu ar trebui să fie suprasolicitați.

A doua zi, stoarceți 2 lămâi într-o jumătate de litru de apă și beți amestecul pe stomacul gol. Acest lucru vă va ajuta să digerați alimentele alcalinizante, care vor regenera plămânii.

La micul dejun sau la gustare, beți 300 ml suc de grepfrut îndulcit cu miere. Acest suc are proprietăți antioxidante, care promovează un sistem respirator sănătos.

Între micul dejun și prânz, beți 300 ml de suc pur de morcovi. Sucul de morcovi va ajuta la alcalinizarea sângelui in timpul celor 3 zile de curățare.

Mai târziu, la prânz, beți 400 ml de suc bogat în potasiu. Puteți alege smoothie cu banane, morcov, țelină, spanac și pătrunjel.

În cele din urmă, încheiați ziua bând 400 ml de suc de afine. Afinele conțin antioxidanți puternici, care vor ajuta la combaterea bacteriilor din plămâni care pot provoca infecții.

Tratamente alternative la domiciliu

Cu aceste proceduri suplimentare pentru purificarea plămânilor, extindem opțiunile de detoxificare.

Infuzii de ceai verde, ghimbir, usturoi sau cimbru

Aveți aici încă patru opțiuni pentru a pregăti infuzii care vă vor ajuta să vă purificați plămânii. Ceaiul verde, de exemplu, este antioxidant și antiinflamator. Ghimbirul eliberează gingerol, care este un agent de detoxificare puternic.

Un cățel de usturoi zdrobit și fiert într-o cana cu apă este un aliat excelent in terapiile respiratorii. Și cimbrul funcționează ca expectorant și antiseptic.

Fizioterapie

Printre terapiile ideale pentru purificarea plămânilor se numără exercițiile de tuse și respirație controlată. Practicați 10 respirații adânci, apoi tușiți puternic de două ori. Repetați atât cât considerați necesar pentru a elimina secrețiile.

A doua opțiune se concentrează pe exerciții de respirație, care îmbunătățesc expansiunea alveolelor și distribuția gazelor în plămâni:

 • Respirație diafragmatică: stând cu genunchii îndoiți, exercitați o presiune ușoară pe abdomen. Inspirați profund pe nas, aducând aer în zona inferioară a plămânilor, ținându-l câteva secunde și expirând încet cu buzele strânse.
 • Expansiune pulmonară: expirați profund cu presiune pe coaste; apoi, apăsând abdomenul, respirați împingând mâinile. Așteptați câteva secunde. Apoi, începeți să expirați încet, cu buzele strânse. Acest exercițiu se repetă, exercitând presiune dinspre torace, mai întâi pe un plămân și apoi pe celălalt.

În cele din urmă, puteți practica și drenajul muscular în trei poziții:

 • Pe spate: șoldurile trebuie să fie mai sus decât pieptul; respirați. Inspirați încet și, când expirați, acest lucru va dura de două ori mai mult decât inspirația.
 • Pe lateral: puneți perne sub șolduri și respirați ca mai sus.
 • Pe burtă: puneți perne sub burtă și, cu fața în jos, respirați câteva minute.

Aceste terapii pot fi completate prin lovirea ritmică ușoară a cutiei toracice.

Alte sfaturi

 • Rutina se repetă timp de 3 zile, cu excepția consumului de ceai laxativ din plante.
 • Este recomandat să faceți o baie de 20 de minute în timpul celor 3 zile de curățare.
 • Faceți exerciții sau mergeți la plimbări în zilele de curățare a plămânilor.
 • Efectuați inhalări de aburi folosind câteva frunze de eucalipt în apă fierbinte. Aburul deschide căile respiratorii și permite plămânilor să dreneze mucusul.

Articol util? Dă-l mai departe!