Tratament, hemoroizi interni care sângerează: Ce trebuie să facem

Toți oamenii care suferă de această condiție caută mereu un tratament. Hemoroizi interni care sângerează sunt, din păcate, cel mai des întâlniți în sarcină.

Hemoroizii reprezintă niște structuri, vene care se umflă sau se inflamează din diferite motive. Aceștia trebuie tratați, mai ales dacă încep să sângereze.

Cauzele apariției hemoroizilor

Printre cele mai des întâlnite cauze și factori care favorizează debutul acestei boli, se află constipația cronică. Atunci când materia fecală este blocată și se acumulează cât mai multă, îngreunează procesul defecării și astfel pot apărea hemoroizii.

Chiar dacă nu pare ceva valid, statul prelungit în șezut este și el un factor important. Acest lucru ne face să adunăm prea multă presiune la nivelul bazinului, iar asta ne dăunează circulației sângelui, astfel vasele de sânge localizate în zona anusul încep să se inflameze și să se dilate. În acest fel, favorizăm apariția afecțiunii.

Cel mai des, acest motiv este prezent la persoanele care au un loc de muncă la birou și își petrec majoritatea timpului stând jos. De asemenea, din același motiv pot apărea hemoroizii și la femeile însărcinate, mai ales când sunt în ultimul trimestru. Aici putem menționa și sedentarismul care poate duce chiar la mai multe afecțiuni (boli cardiovasculare, obezitate, anxietate, tulburări ale metabolismului ș.a.).

Iubitorii de mâncare picantă vor trebui să renunțe la această plăcere dacă vor să evite această boală sau dacă deja s-au întâlnit cu ea. Din nefericire, factorii alimentari joacă un rol important în comportamentul acestei afecțiuni. Chiar și ceapa și usturoiul se încadrează în această categorie.

De asemenea, abuzul de alcool și faptul că nu ne hidratăm cum trebuie, constituie tot un risc.

Simptomele acestei afecțiuni

Sângerarea este cel mai frecvent simptom pentru care pacienții se prezintă la medic. Acesta este lucrul potrivit pe care trebuie să-l facem, pentru că sângerarea la nivelul anusul nu este întotdeauna din cauza hemoroizilor. Este bine să detectăm cauza cât mai repede.

Durerea este un simptom evident. Atunci când prezinți umflături în zona anusului, este de la sine înțeles că durerea își va face apariția, însă această urmare poate semnala o complicație.

Mai des întâlnită decât durerea, este mâncărimea însoțită de anumite secreții.

Tipurile de hemoroizi și stadiile diferite ale acestora

Putem vorbi aici despre două tipuri principale de hemoroizi, și anume: interni ș externi.

Hemoroizii interni sunt localizați în interior, între rect și anus. În cele mai multe cazuri, aceștia sângerează, însă rareori provoacă durere.

Hemoroizii externi sunt localizați în exterior, în pielea din jurul anusului.

Există patru stadii ale hemoroizilor. Primul constituie în sângerările anal în momentul defecării. Al doilea stadiu constă în prolapsul hemoroidal, odată cu sângerarea. Prolapsul definește procesul hemoroizilor interni care coboară spre suprafață. Acest proces este foarte neplăcut.

Gradul al treilea este atunci când secreția mucoasă își face apariția, iar prolapsul trebuie împins manual înapoi în rect.

În al patrulea stadiu apare durerea, iar prolapsul nu mai este așa ușor de manevrat.

Tratament: Hemoroizi interni care sângerează

Unul dintre tratamentele recomandate în cazul hemoroizilor interni care sângerează constă în injectarea unei substanțe care ajută la cicatrizarea țesutului și poate reduce fluxul de sânge pe care îl primesc hemoroizii.

Ligatura elastică (care se mai numește și Barron) constă în aplicarea unor benzi elastice de cauciuc care pot reduce dimensiunea hemoroizilor și poate duce chiar la îndepărtarea lor.

Există și anumite medicamente care calmează durerea și reduc inflamația.

Dacă niciuna din aceste variante nu funcționează, exista mereu opțiunea unei intervenții chirurgicale. Această intervenție se numește hemoroidectomie.

Toți cei care suspectează că suferă de această boală și caută un tratament: hemoroizii interni care sângerează nu așteaptă și pot apărea complicații! Medicul vă va oferi tratamentul de care aveți nevoie.

Articol util? Dă-l mai departe!