Uleiul de neem. Cum îl poți folosi pentru sănătatea părului și a tenului

Uleiul de neem este recunoscut pentru virtuțile sale medicale în întreaga lume. Neem mai este denumit și liliac indian, din cauza asemănării cu această plantă și a faptului că este foarte des întâlnit în India.

Uleiul extras din sâmburele de neem are efecte pozitive pentru tratarea diverselor probleme ale pielii, părului și pentru păstrarea sănătății generale. Uleiul de neem are proprietăți antibacteriene, antiartritice, antifungice, antiinflamatorii, antimalarice, antitumorale, antioxidante și hepatoprotectoare.

Uleiul de neem este eficient împotriva unui spectru larg de probleme ale pielii, de la îngrijirea cosmetică zilnică și până la afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, eczema, psoriazisul și negii. Uleiul de neem este de asemenea apreciat ca un tonic natural pentru păr, care ajută la condiționarea, repararea și întărirea părului, păstrând scalpul fără mătreață și păduchi.

Uleiul de neem tratează pediculoza

Uleiul de Neem este unul dintre cele mai puternice insecticide naturale. Acest compus chimic împiedică păduchii să se reproducă și calmează mâncărimea. Aplicarea regulată a uleiului de neem poate ajuta, în timp, la eliminarea păduchilor.Timp de secole, uleiul de neem a fost utilizat ca medicament tradițional pentru tratarea păduchilor, în special în Asia. Acesta promite rezultate de succes și nu are efecte secundare.

Cum folosești uleiul de neem pentru păduchi

  1. Amestecă o lingură de ulei de neem cu un de ulei de cocos lichid sau cu ulei de măsline.
  2. Masează scalpul și părul cu acest amestec. Lasă să acționeze cel puțin o oră. Lasă să stea peste noapte pentru cele mai bune rezultate.
  3. Clătește părul și spală-l cu șamponul obișnuit.
  4. Chiar dacă pare că ai scpăpat de păduchi, continuă tratamentul timp de o săptămână pentru a te asigura că s-au eliminat toți.

Combate căderea părului

Cum folosești ulei de neem împotriva căderii părului

1. Diluează 3 picături de ulei de neem în 2 lingurițe de ulei purtător (ex. ulei de jojoba sau ulei din sâmburi de struguri). Poți adăuga, de asemenea, 3 picături de ulei de arbore de ceai, ulei de lavandă sau orice alt ulei esențial pe placul tău.2. Masează scalpul cu acest amestec de ulei zilnic, pentru a-ți întări părul fragil și lipsit de viață. Clătește bine.

Tratează acneea

Uleiul de neem este un agent natural de îngrijire a pielii, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii inerente. Prin îmbunătățirea elasticității pielii, uleiul de neem permite pielii să revină la un aspect sănătos.

Cum folosești ulei de neem pentru acnee

1. Amestecă 6 picături de ulei de neem cu o linguriță de ulei de purtător la alegere, cum ar fi uleiul de semințe de cânepă, uleiul de floarea soarelui, uleiul de șofran sau uleiul de semințe de chimen negru.2. Folosește acest amestec de ulei pentru a-l aplica pe față și pe alte zone afectate de acnee.3. Lasă uleiul să acționeze o perioadă de timp, astfel încât să fie absorbit în mod adecvat.4. Apoi, clătește ușor fața și tamponeaz-o cu un prosop curat pentru a o usca.5. Include acest remediu în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii.

Articol util? Dă-l mai departe!