10 activități acvatice pe care să le faci toamna aceasta pentru a-ți întări silueta și a te menține în formă

Întoarcerea la școală este un moment bun pentru a lua rezoluții bune și pentru a reveni la sport. Dacă sunteți în căutarea unei activități care este atât distractivă, cât și eficientă pentru a vă sculpta corpul și a vă îmbunătăți condiția fizică, activitățile acvatice sunt pentru dumneavoastră.

Aqua stand up: Consolidarea mușchilor și cardio

Aqua Stand Up este o activitate care combină întărirea musculară și cardio. Implică să stai pe o placă de surf într-o piscină în timp ce execuți o serie de mișcări. Aceasta antrenează în principal mușchii picioarelor, feselor și spatelui, îmbunătățind în același timp echilibrul și coordonarea. Aqua Stand Up este ideală pentru a arde calorii în timp ce vă distrați într-un mediu acvatic.

Aquafusion: Un curs ultra-complet

Aquafusion este un curs ultra-complet care combină diferite activități acvatice, cum ar fi aquabike, hidroton, trambulină și haltere. Este un mod delicat de a lucra întregul corp. Mișcările efectuate în apă întăresc mușchii, protejând în același timp articulațiile. Aquafusion este un mod excelent de a vă tonifia silueta și de a vă îmbunătăți condiția fizică.

Aquafibi: Echilibru în apă

Aquafibi este o variantă a aquagym-ului, în care te echilibrezi în apă stând în poziție verticală. Această activitate arde până la 500 kcal pe oră. Lucrând mușchii stabilizatori ai corpului, aquafibi îmbunătățește coordonarea, echilibrul și postura. Este o modalitate ideală de a vă întări mușchii profunzi și de a vă tonifia corpul.

Aquayoga: Yoga în apă

Aquayoga este versiunea acvatică a yoga, în care elevii urmează o serie de posturi în ritm cu respirația. Apa susține ușor și delicat mișcările, făcând practica mai fluidă și mai relaxată. Aquayoga promovează relaxarea, flexibilitatea și echilibrul, în timp ce întărește mușchii în profunzime. Este o modalitate ideală de a vă relaxa și de a vă reîncărca.

Aquabike: Învârtindu-se în apă

Aquabike este o activitate foarte populară care presupune pedalarea în apă în ritm de muzică, pe o bicicletă fixată pe sol. Aquabike antrenează în principal mușchii picioarelor și ai feselor, îmbunătățind în același timp sistemul cardiovascular. Apa oferă o rezistență ușoară, dar eficientă, ajutându-vă să ardeți calorii, protejându-vă în același timp articulațiile. Aquabike este o modalitate excelentă de a vă tonifia corpul și de a vă dezvolta rezistența.

Apnee în piscină: Țineți-vă respirația sub apă

Apometrul în piscină este o activitate care presupune să vă țineți respirația sub apă cât mai mult timp posibil. Există diferite moduri de a practica apneea: apnee statică, rămânând nemișcat, sau apnee dinamică, prin înot. Apneea în apnee vă ajută să vă lucrați capacitatea pulmonară, concentrarea și relaxarea. Apneea în piscină este ideală pentru îmbunătățirea gestionării stresului și dezvoltarea încrederii în sine.

Watsu: Shiatsu în apă

Watsu este versiunea acvatică a shiatsu, o tehnică japoneză de masaj. Această practică ajută la reechilibrarea energiilor mentale, fizice și emoționale. Mișcările blânde și învăluitoare ale apei favorizează relaxarea și eliberarea tensiunii musculare. Watsu este deosebit de popular printre femeile însărcinate pentru a ameliora disconforturile sarcinii și pentru a promova starea de bine.

Aquajogging: Alergare în apă

Aquajoggingul este o activitate care constă în alergarea într-un bazin mare cu capul deasupra apei, folosind pantofi și o centură de plutire, pe ritm de muzică. Pentru a lucra și mai intens mușchii, puteți să vă încărcați gleznele și să țineți gantere. Această practică întărește mușchii picioarelor, feselor și spatelui, arzând în același timp calorii într-un mod distractiv și fără impact asupra articulațiilor.

Body Palm: Exerciții fizice cu înotătoare

Body palming presupune efectuarea unei serii de exerciții orizontale și apoi verticale cu ajutorul aripioarelor și a unei centuri de flotabilitate. Acest exercițiu implică întregul corp, în special mușchii picioarelor, abdomenului și spatelui. Aripioarele oferă o rezistență suplimentară, ajutând la tonifierea mușchilor în profunzime. Body palming-ul este un mod distractiv și eficient de a vă sculpta silueta și de a vă îmbunătăți condiția fizică.

Aquapunching: Box în apă

Aquapunching este versiunea acvatică a body combat-ului, o clasă de fitness inspirată din artele marțiale și boxul englezesc. Această activitate constă în efectuarea de mișcări de arte marțiale și box în apă, îmbinând mișcările de lovire și apărare. Apa oferă o rezistență ușoară, dar eficientă, ajutând la întărirea mușchilor și protejând în același timp articulațiile. Aquapunchingul este o modalitate excelentă de a vă descărca, de a vă dezvolta coordonarea și de a arde calorii.

Aquazumba: Zumba în apă

Aquazumba este o sesiune de Zumba în apă. Această activitate combină dansul, cardio, fitness și aerobic. Exercițiile sunt efectuate în ritmul unei muzici antrenante. Apa oferă o rezistență ușoară, dar stimulantă, ajutând la întărirea mușchilor și la îmbunătățirea condiției fizice, în timp ce vă distrați. Aquazumba este o modalitate excelentă de a vă antrena, de a vă relaxa și de a arde calorii.

Aquabody: O clasă de fitness dinamic

Aquabody este o clasă de fitness care se desfășoară într-un mediu acvatic. Este foarte asemănător cu aquagym, dar mai dinamic. Exercițiile urmează un ritm frenetic, lucrând cardio, întărind mușchii și îmbunătățind coordonarea. Apa oferă o rezistență blândă, dar eficientă, ajutând la sculptarea siluetei, protejând în același timp articulațiile. Aquabody este o activitate ideală pentru a vă tonifia, pentru a vă relaxa și pentru a vă menține în formă.

Aquasculpt: O sesiune de construire a mușchilor în apă

Aquasculpt este o sesiune de culturism realizată în apă. Seriile de exerciții sunt efectuate cu ajutorul unor echipamente specifice, cum ar fi halterele hidrofile. Aquasculpt întărește și tonifică întregul corp, în special mușchii brațelor, umerilor, abdomenului și picioarelor. Apa oferă o rezistență ușoară, dar eficientă, permițându-vă să vă lucrați mușchii în profunzime, protejându-vă în același timp articulațiile. Aquasculpt este o activitate ideală pentru dezvoltarea forței și tonusului.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu