10 semne ale unei relatii nesanatoase. 60% dintre tineri nu le recunosc, potrivit unui studiu

Un studiu recent realizat de organizația educațională Let Me Know a scos la iveală concluzii îngrijorătoare cu privire la percepția tinerilor despre relațiile sănătoase.

Studiul a constatat că un procent semnificativ de tineri consideră că comportamente precum „love-bombing” și comportamentul de control indică o relație sănătoasă, în ciuda faptului că aceste comportamente sunt semnale de alarmă. Let Me Know a subliniat importanța recunoașterii semnelor atât ale relațiilor sănătoase, cât și ale celor nesănătoase.

Relațiile nesănătoase pot implica intensitate, manipulare, sabotaj, blamare, evitarea responsabilității, posesivitate, umilire, volatilitate, trădare și izolare. Dacă oricare dintre aceste comportamente sunt prezente într-o relație, este important să căutați ajutor sau să vorbiți cu cineva în care aveți încredere.

În schimb, există semne ale unei relații sănătoase la care trebuie să fii atent. Printre acestea se numără stabilirea de limite, onestitatea, respectul, bunătatea, rezolvarea sănătoasă a conflictelor, încrederea, independența, egalitatea, responsabilitatea și plăcerea de a se bucura de compania celuilalt.

Recunoașterea acestor trăsături pozitive poate indica o relație stabilă și sănătoasă. Înțelegerea acestor puncte cheie poate ajuta persoanele să facă distincția între relațiile sănătoase și cele nesănătoase, promovând în cele din urmă siguranța și bunăstarea în viața personală.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu