3 categorii de lucruri pentru care trebuie sa fii recunoscatoare, conform maestrei in manifestare, Roxie Nafousi

În mijlocul vieților noastre aglomerate, poate fi ușor să trecem cu vederea aspectele pozitive și să ne lăsăm pradă grijilor și stresului. Însă Roxie Nafousi, autoarea cărții „Manifest”, subliniază importanța practicării recunoștinței pentru trei categorii cheie din viața noastră.

În primul rând, ea subliniază importanța de a fi recunoscători pentru sănătatea noastră și pentru oportunitatea de a ne trezi în fiecare dimineață cu posibilitatea de a face lucrurile care ne plac.

Sănătatea este deseori considerată de la sine înțeleasă până când ne confruntăm cu boala sau cu situații dificile, când ne dăm seama de adevărata ei valoare. Nafousi încurajează reflecția zilnică asupra bunăstării noastre și asupra binecuvântării simple de a ne trezi sănătoși.

În continuare, ea pune accentul pe recunoștința pentru viața însăși, care cuprinde tot ceea ce experimentăm în această călătorie – de la familie și casă până la micile bucurii și oportunități care ne apar în cale. Este vorba despre prețuirea aspectelor pozitive și recunoașterea cât de norocoși suntem în viața noastră de zi cu zi.

În cele din urmă, Nafousi propune recunoștință pentru lumea din jurul nostru, de la conexiunile semnificative și animalele de companie iubite până la plăcerile simple, cum ar fi privitul unui răsărit de soare sau practicarea hobby-urilor noastre preferate. Acestea sunt detaliile care ne îmbogățesc viața și ne aduc bucurie.

Pentru a cultiva recunoștința, Nafousi sugerează să selectați cinci lucruri din fiecare dintre aceste categorii și să le înregistrați zilnic într-un jurnal de recunoștință. Prin stabilirea acestui obicei și prin recunoașterea regulată a lucrurilor bune din viața noastră, ne putem reconfigura creierul pentru a aprecia și prețui viața mai profund.

Această practică ne poate ridica bunăstarea mentală, ne poate crește satisfacția și poate favoriza pacea în noi înșine.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu