3 metode simple de a pune metabolismul in miscare si a elimina balonarea

Dr. Casey Means, medic cu studii la Universitatea Stanford și autor al cărții „Good Energy”, ridică o întrebare importantă cu privire la motivul pentru care continuăm să ne îmbolnăvim în ciuda faptului că avem la dispoziție mai multe informații despre sănătate decât oricând.

Ea crede că cheia unei sănătăți mai bune nu constă în a cheltui mai mulți bani pe îngrijiri medicale sau în a consulta mai mulți specialiști, ci în a ne concentra pe hrănirea „energiei bune” în interiorul celulelor noastre pentru a susține sănătatea metabolică.

Means subliniază că disfuncția metabolică se află în centrul tuturor bolilor, accentuând faptul că prioritizarea sănătății metabolice scade semnificativ riscul de a dezvolta orice tip de afecțiune. Dacă vreți să vă stimulați sănătatea metabolică, Means oferă câteva sugestii directe, care sunt benefice și pentru oricine este predispus la balonare.

În ultima vreme, mulți oameni au sărit peste micul dejun, influențați de tendințe precum postul intermitent. Cu toate acestea, cercetările sugerează că micul dejun este deosebit de crucial pentru femei, deoarece afectează nivelul foamei și pofta de carbohidrați pe parcursul zilei.

Consumul unui mic dejun bogat în zahăr și carbohidrați poate duce la vârfuri și prăbușiri ale nivelului de glucoză, ceea ce duce la obiceiuri alimentare nesănătoase. Pe de altă parte, săritul peste micul dejun poate provoca o creștere bruscă a nivelului de glucoză și o creștere a cortizolului dacă nu mâncăm dimineața.

Means sfătuiește să începem ziua cu un mic dejun bogat în proteine pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge, recomandând alimente precum somonul, avocado și biscuiții cu semințe de in, care nu sunt doar nutritive, ci și sățioase.

Means pledează pentru a face exerciții fizice după masă ca modalitate de a echilibra eficient nivelul de zahăr din sânge.

Făcând o scurtă plimbare, făcând exerciții de ghemuit sau dansând pe melodia preferată poate ajuta la contractarea celulelor musculare, ajutând la transferul glucozei din fluxul sanguin către mitocondrii pentru producerea de energie.

Cercetările susțin această abordare, arătând că exercițiile fizice după masă, cum ar fi o plimbare după cină, pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Stresul este strâns legat de metabolism, nivelurile crescute de cortizol ducând la creșterea poftei de zahăr și carbohidrați în perioadele stresante.

Stresul prelungit poate afecta, de asemenea, mitocondriile, centrului energetic al celulelor, contribuind la disfuncții metabolice și la dezvoltarea generală a bolilor.

Means subliniază importanța gestionării nivelurilor de stres prin prioritizarea relațiilor cu cei dragi, deoarece faptul de a avea un sistem de sprijin și de a petrece timp cu persoane de încredere care vă fac să vă simțiți iubiți poate contribui la menținerea sănătății mitocondriale.

În concluzie, concentrarea asupra cultivării unei energii bune în celulele noastre prin alimentație adecvată, exerciții fizice și gestionarea stresului este esențială pentru îmbunătățirea sănătății metabolice și a stării generale de bine.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu