3 moduri esentiale prin care sa fii mai fericita, potrivit unui psiholog din Finlanda, cea mai fericita tara din lume

Potrivit psihologului și cercetătorului finlandez Frank Martela, Finlanda este cunoscută pentru faptul că are cei mai puțini oameni nefericiți la nivel mondial.

Această fericire este atribuită la trei principii comune în societatea finlandeză: un puternic sentiment de comunitate și de apartenență, facerea de fapte bune pentru alții și găsirea unui scop clar în viață.

Martela evidențiază importanța de a fi alături de oameni cărora le pasă și de care le pasă, subliniind că această conexiune socială joacă un rol semnificativ în fericirea oamenilor.

Chiar și în situații dificile, cum ar fi lipsa unui cămin stabil, persoanele își pot găsi fericirea prin petrecerea timpului cu prietenii, vizitarea familiei și implicarea în activități distractive, cum ar fi jocurile de cărți. Studiile au arătat că efectuarea de fapte bune pentru ceilalți poate stimula fericirea și satisfacția în viață.

Gesturile mici, cum ar fi oferirea de complimente sau acte mai mari, cum ar fi ajutarea unui coleg, au fost legate de creșterea sentimentului de împlinire. Martela explică faptul că ajutarea celorlalți nu numai că este benefică pentru ei, dar sporește și sentimentul de fericire și scop al fiecăruia.

Identificarea unui sens al scop în viață poate fi o provocare, dar poate avea un impact considerabil asupra bunăstării cuiva. Martela sugerează să faci o listă cu ceea ce îți aduce bucurie și să încerci să conectezi aceste elemente pentru a descoperi un scop mai profund.

A avea un scop clar în viață îi poate ajuta pe indivizi să navigheze în circumstanțe dificile și să găsească un sens în situațiile lor actuale. Martela subliniază, de asemenea, importanța unor instituții guvernamentale bine puse la punct în Finlanda.

Accesul la asistență medicală și educație de calitate, care sunt obiective fundamentale pentru multe țări, sunt o realitate în Finlanda. Martela consideră că o guvernare eficientă poate atenua sursele de nefericire și poate contribui semnificativ la bunăstarea generală a oamenilor.

În concluzie, Martela subliniază că o combinație de legături sociale puternice, acțiuni semnificative, un scop clar al vieții și instituții guvernamentale de sprijin, toate acestea joacă un rol crucial în promovarea fericirii în societatea finlandeză.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu