3 schimbari simple de dieta care te ajuta sa slabesti, sa previi ridurile si firele albe, potrivit unui medic

Medicul și autorul Michael Greger a analizat peste 20.000 de studii pentru a crea un ghid alimentar care poate încetini îmbătrânirea. În cartea sa, „Cum să nu îmbătrânești”, el oferă reguli pentru un aspect mai sănătos și mai tineresc pe măsură ce îmbătrânim.

Protejarea pielii noastre de soare este crucială, deoarece este primul indiciu al îmbătrânirii. Doar un mic procent din îmbătrânirea pielii este cauzată de genetică, în timp ce majoritatea se datorează factorilor legați de stilul de viață.

Studiile au arătat că legumele verzi, cum ar fi spanacul, pot crește producția de colagen și pot îmbunătăți elasticitatea pielii, reducând ridurile faciale. Alte alimente precum varza kale, merele și grapefruit cu extracte de rozmarin au efecte similare.

Cacao are, de asemenea, efecte uimitoare asupra pielii, îmbunătățind circulația sângelui, calitatea, densitatea și hidratarea pielii și reducând ridurile. Cu toate acestea, este important să alegeți cacao naturală. Doctorul Greger recomandă o dietă bazată predominant pe plante pentru pierderea în greutate.

Cercetările arată că o astfel de dietă duce la o reducere de 600 de calorii pe zi în comparație cu o dietă ketogenică bogată în grăsimi. Nu toate grăsimile sunt la fel, iar înlocuirea grăsimilor animale cu nuci, avocado și ulei de măsline poate ajuta la pierderea suplimentară în greutate.

Grăsimile saturate din surse animale sunt stocate mai repede de organism, în timp ce grăsimile de origine vegetală nu îngrașă la fel de mult. Apariția prematură a firelor albe poate fi prevenită prin consumul de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.

Broccoli și afinele sunt bogate în antioxidanți, la fel ca și alte fructe, legume și verdețuri colorate. Includerea acestor alimente în dieta noastră în mod regulat poate ajuta la prevenirea apariției firelor albe.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu