3 semne ca esti intr-o relatie de cuplu de tipul „dragoste si ura”

Relațiile de dragoste/ură sunt adesea prezentate ca fiind ideale și romantice în filme, prezentând dinamica a doi oameni care sunt dușmani, dar profund îndrăgostiți. Cu toate acestea, experiențele din viața reală oferă o imagine diferită.

Astfel de relații sunt deseori complexe, epuizante și pot afecta bunăstarea mentală și emoțională a unei persoane. Iată trei semne care indică faptul că s-ar putea să te afli într-o relație de dragoste/ură: S-ar putea să vă simțiți atras de cineva care este atractiv din punct de vedere fizic și fermecător, dar comportamentul său lasă mult de dorit.

Poate că își anulează frecvent planurile în ultimul moment sau se feresc de conversații semnificative. Deși vă bucurați de compania lor, acțiunile lor pot fi frustrante. Este esențial să iei în considerare nu doar aspectul lor exterior, ci și modul în care te fac să te simți când sunteți împreună.

Într-o relație de dragoste/ură, poți avea impresia că ești în mod constant în competiție pentru validare, în loc să încurajezi un parteneriat sănătos. Este posibil să simțiți nevoia de a le câștiga aprobarea și de a-i modela pentru a vă satisface nevoile emoționale, transformând dragostea într-un câmp de luptă.

A-ți privi partenerul ca pe un premiu care trebuie câștigat te poate determina să îți neglijezi propria bunăstare și propriile dorințe. În ciuda faptului că recunoști că relația ta este nesănătoasă, s-ar putea să te lupți să pui capăt lucrurilor din cauza fricii de singurătate.

Devii fixat pe ideea de a fi într-o relație, chiar dacă aceasta nu îți oferă stabilitatea și siguranța de care ai nevoie. Această dependență poate face dificilă amintirea cine ești în afara dinamicii tumultoase a relației, ceea ce te face să crezi că un parteneriat sănătos și stabil nu este incitant.

Prin faptul că te agăți de această relație dăunătoare, îți refuzi șansa de a experimenta o conexiune romantică satisfăcătoare și echilibrată.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu