3 trucuri subestimate care elimina balonarea pe termen lung

Să știi când este timpul să acționezi pentru a reduce balonarea poate fi dificil. Gastroenterologul Mary Pardee o descifrează într-un episod din podcastul MindBodyGreen. Potrivit lui Pardee, dacă stomacul tău se simte tensionat, ai gaze, iar senzația nu dispare după micul dejun, este un semn că trebuie să acționezi.

Pe măsură ce trece ziua, situația se înrăutățește, ducând la durere, disconfort și crampe. Unii pacienți chiar compară senzația cu cea de a fi însărcinată în nouă luni. Din fericire, Pardee oferă câteva trucuri eficiente și adesea trecute cu vederea pentru a combate balonarea.

Una dintre sugestii este să stabiliți un program de mese cu trei mese regulate pe zi, în loc să luați gustări la întâmplare. Deși acest lucru poate fi o provocare dacă aveți un apetit scăzut din cauza balonării, respectarea unui program ajută la reglarea apetitului și oferă stomacului pauze foarte necesare pentru o digestie adecvată.

Atunci când ronțăi constant pe parcursul zilei, intestinul subțire nu curăță deșeurile în mod corespunzător, ceea ce poate duce la constipație și la balonare suplimentară. Pardee subliniază importanța de a acorda organismului tău cel puțin 90 de minute între mese pentru o digestie adecvată.

Este crucial să vă ascultați corpul și să mâncați atunci când vă este foame, dar faptul de a avea mese principale onorate în mod regulat poate ajuta la ameliorarea balonării. Un alt factor de luat în considerare sunt băuturile carbogazoase, chiar și apa.

Deși nu este nimic în mod inerent în neregulă cu apa carbogazoasă, aceasta poate agrava balonarea pentru unele persoane din cauza bulelor de aer pe care le conține. Adăugarea băuturilor carbogazoase sau a apei simple în exces la un abdomen deja umflat nu va face decât să înrăutățească balonarea.

Astfel, este recomandabil să beți apă între mese mai degrabă decât în timpul meselor pentru a reduce balonarea, menținând în același timp o hidratare adecvată. Pardee notează că consumul de lichide în timpul meselor crește volumul conținutului stomacal, intensificând presiunea din timpul digestiei.

Deși lichidele nu afectează viteza de digestie a alimentelor solide, conform cercetărilor, multe persoane care se confruntă cu balonarea consideră că lichidele exacerbează disconfortul.

Așadar, deși este important să te hidratezi corespunzător, cel mai bine este să eviți consumul excesiv de apă în timpul meselor dacă balonarea reprezintă o problemă. În concluzie, dacă vă confruntați cu balonare persistentă, este esențial să luați măsuri.

Stabilirea unui program regulat de mese, evitarea băuturilor carbogazoase și ajustarea consumului de apă pot contribui în mare măsură la reducerea balonării și la îmbunătățirea sănătății intestinelor. Nu uitați să vă ascultați corpul și să faceți ajustări după cum este necesar.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu