30 de intrebari pe care sa le adresezi in familie, la intalnirea anuala de Sarbatori. Te ajuta sa te conectezi la nivel emotional cu cei dragi

Pregătirea pentru un timp plăcut în familie în timpul sărbătorilor de iarnă se poate face prin găsirea unor teme de discuție. Acest lucru permite o mai bună înțelegere și legături mai profunde între membrii familiei. Aceste idei de întrebări vor declanșa conversații interesante care vor continua în funcție de răspunsurile lor.

De exemplu, îi puteți întreba despre cea mai bună amintire a lor din acest an, fie că este personală, emoțională sau profesională. Mai mult, puteți întreba despre eroul lor și motivul din spatele acestuia, precum și despre ceea ce ar schimba la ei înșiși dacă ar avea ocazia.

Aflarea persoanei pe care o consideră cea mai bună persoană pe care o cunosc și de ce, sau ce ar vrea să învețe să facă foarte bine, poate duce la discuții captivante. În plus, dacă îi întrebați despre un animal care ar fi și de ce, precum și despre cel mai înfricoșător lucru care s-a întâmplat în acest an, puteți oferi informații interesante.

Întrebarea despre perspectiva lor asupra succesului real și despre cel mai bun compliment pe care l-au primit vreodată poate duce, de asemenea, la conversații semnificative. Atunci când toți membrii familiei sunt reuniți la o masă mare, aceste întrebări pot fi folosite pentru a explora subiecte neatinse.

S-ar putea să descoperiți că aveți mai multe lucruri în comun cu cei dragi decât credeați anterior. Mai mult decât atât, îi puteți întreba despre personajul lor preferat dintr-un serial sau dintr-o carte și motivul din spatele acestuia, sau ce melodie ar alege să asculte pentru tot restul vieții lor.

Întrebările despre preferințele în materie de vacanțe, cum ar fi mersul la munte sau la plajă în perioada Crăciunului, sau cum ar cheltui cineva un milion de dolari, pot stârni discuții aprinse.

În plus, dacă îi întrebați despre locul în care doresc să locuiască și despre cadoul de Crăciun preferat din trecut, precum și despre numele pe care și l-ar alege pentru ei înșiși și despre vacanța ideală de trei zile, puteți obține informații suplimentare. Pentru a descoperi laturile ascunse ale celor dragi, pot fi puse întrebări mai sensibile.

De exemplu, care este cea mai grea slujbă pe care au făcut-o vreodată sau care este un lucru pe care și-ar dori ca părinții lor să îl știe despre ei.

Mai mult, întrebarea despre singurul cadou pe care l-ar oferi fiecărui copil din lume, invenția pe care ar crea-o pentru a rezolva o problemă sau singurul lucru pe care l-ar schimba în lume poate duce la discuții care să dea de gândit.

Întrebarea despre ce i-a învățat Dumnezeu/Universul în ultima vreme, precum și despre activitatea de voluntariat pe care o preferă și motivul din spatele acesteia poate oferi perspective interesante.

În plus, întrebați despre întrebările pe care ar dori să le adreseze unui călător în timp din viitor, ce ar schimba în viața lor și de ce, sau calitățile specifice pe care le admiră la fiecare persoană prezentă pot aprofunda conversația.

În cele din urmă, dacă îi întrebați despre ceea ce cred că lipsește în prezent omenirii și îi invitați să redacteze o propoziție despre ei înșiși pe care să o citească un milion de oameni, puteți oferi perspective profunde.

Aceste subiecte de discuție vor ajuta la crearea unor conversații captivante care să permită descoperirea diferitelor dimensiuni ale celor dragi.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu