4 lucruri pe care copiii le doresc de la parintii divortati

Divorțul este greu pentru copii. Aceștia pot avea dificultăți în a înțelege de ce părinții lor nu pot rămâne împreună. Cu toate acestea, există mai multe lucruri pe care părinții divorțați le pot face pentru a-și sprijini copilul și pentru a-l ajuta să se descurce cu emoțiile lor.

În primul rând, este esențial ca părinții divorțați să fie prezenți în viața copilului, chiar dacă nu mai sunt împreună. Fie că este vorba de o urgență medicală, de o reușită școlară sau de o sărbătoare specială, copiii au în continuare nevoie de sprijinul părinților lor.

Este important ca părinții să poată fi în același loc și în același timp atunci când copilul are nevoie de ei. Colaborarea și faptul de a fi alături de copil are prioritate în fața competiției continue și a certurilor constante.

Părinții trebuie, de asemenea, să dea dovadă de un comportament responsabil și matur, abținându-se să se certe și să se critice reciproc, mai ales în fața copilului. Copiii au nevoie de libertatea de a fi copii și nu ar trebui să fie împovărați cu grija părinților lor.

Este esențial ca părinții să fie atenți la emoțiile copilului lor și să acorde prioritate nevoilor acestuia. Deși, în mod ideal, copiii își doresc ca ambii părinți să fie împreună, ei nu au nevoie ca aceștia să rămână într-o relație nefericită de dragul lor.

În schimb, copiii vor să se simtă valorizați și să se simtă prioritari în viețile separate ale părinților lor. Este nevoie de un efort din partea părinților pentru a coopera și a oferi un sentiment de pace și siguranță în creșterea copilului lor. Divorțul este o experiență traumatizantă atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Este esențial ca părinții să își asume responsabilitatea pentru propriile vieți și să caute sprijin, dacă este necesar. Mulți adulți se blochează în suferința lor sau evită cu totul să se confrunte cu ea, ceea ce le împiedică capacitatea de a se vindeca și de a merge mai departe.

Prin urmare, este important ca părinții să ia în considerare posibilitatea de a discuta cu un terapeut pentru a se asigura că duc o viață echilibrată și că își pot sprijini eficient copilul prin provocările divorțului.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu