5 alimente pe care este vital sa le consumi mai des dupa 40 de ani

Cancerul este principala cauză de deces la femeile de 40-50 de ani, iar bolile de inimă ocupă locul al doilea. Pe măsură ce femeile ajung la 50 și 60 de ani, diabetul și accidentul vascular cerebral devin, de asemenea, probleme de sănătate comune.

Bolile autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupusul, boala Crohn, boala celiacă și scleroza multiplă sunt mai răspândite în rândul femeilor aflate la mijlocul vieții. Aceste boli nu sunt întotdeauna fatale, dar pot avea un impact major asupra sănătății femeilor.

Un studiu din revista Women’s Midlife Health publicat în 2015 a constatat că metabolismul mai lent și schimbările hormonale sunt factori-cheie care stau la baza acestor riscuri pentru sănătate. Urmarea aceleiași diete care a funcționat în anii tinereții poate duce la probleme grave de sănătate pe măsură ce îmbătrânești.

Experții recomandă să încorporezi în dieta ta mai multe alimente bogate în fibre pentru a preveni problemele de sănătate care apar de obicei după vârsta de 40 de ani. O digestie inadecvată și lipsa fibrelor sunt legate de bolile autoimune inflamatorii la femeile aflate la mijlocul vieții.

Dintre fructe, zmeura este o sursă excelentă de fibre, o cană conținând 8 grame. Efectuarea unor alegeri alimentare mai sănătoase, cum ar fi alegerea alimentelor bogate în fibre în locul opțiunilor mai puțin nutritive, cum ar fi covrigii, poate ajuta femeile să își mențină o sănătate generală mai bună la jumătatea vieții și după aceea.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu