5 cauze ale picioarelor umflate si cum poti remedia acest disconfort

Există mai mulți factori care pot declanșa problema picioarelor umflate. Cea mai frecventă cauză este gravitația, deoarece aceasta atrage fluidele către picioarele noastre și le face să se acumuleze în extremitățile inferioare. Această acumulare poate duce la umflături, disconfort și, uneori, durere.

Cheia pentru a combate efectele gravitației este mișcarea. Angajarea într-o activitate fizică regulată încurajează circulația, ceea ce ajută la distribuirea uniformă a fluidelor în tot corpul. Luarea unor pauze scurte la fiecare oră de muncă pentru a merge pe jos sau a se întinde poate fi benefică.

Cantitatea de sodiu pe care o consumăm joacă, de asemenea, un rol crucial în echilibrul fluidelor. Sodiul reglează cantitatea de apă din interiorul și din jurul celulelor noastre. Atunci când consumăm cantități excesive de sodiu, corpul nostru reține mai multă apă pentru a compensa excesul.

Acest dezechilibru poate duce la retenție de lichide, ceea ce duce adesea la umflarea picioarelor și a gleznelor.

Este important să fim atenți la conținutul de sodiu din produsele pe care le consumăm și să optăm pentru fructe și legume proaspete, organice, proteine slabe și cereale integrale care sunt mai sărace în sodiu și bogate în nutrienți esențiali.

Rinichii noștri sunt organe vitale responsabile de reglarea diferitelor funcții esențiale, inclusiv a echilibrului de lichide. Ei filtrează sângele, eliminând produsele reziduale și excesul de lichid prin urină.

Dacă rinichii nu funcționează corect, este posibil ca aceștia să nu elimine eficient lichidul în plus, ceea ce duce la acumularea acestuia în organism și provoacă umflarea picioarelor și gleznelor. Dacă sunteți îngrijorat de picioarele umflate, este indicat să vă consultați medicul de familie și să discutați despre testele funcției renale.

De asemenea, este important să vă mențineți bine hidratat. Pentru cele care sunt însărcinate sau plănuiesc o sarcină, este important să fie conștiente și de acest simptom.

Pe măsură ce uterul se dilată, acesta poate exercita presiune asupra venelor din regiunea pelviană, perturbând întoarcerea sângelui de la extremitățile inferioare la inimă și având ca rezultat acumularea de lichid în picioare și glezne.

Exercițiile fizice regulate în timpul sarcinii, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga prenatală, pot ajuta la reducerea umflăturilor prin îmbunătățirea circulației. Atunci când supapele din vene nu funcționează corect, fluxul de sânge devine inadecvat.

Acest lucru poate cauza acumularea de sânge în vene, ceea ce duce la umflarea picioarelor, a degetelor de la picioare și a gleznelor. Gestionarea venelor varicoase și reducerea umflăturilor pot fi realizate prin exerciții fizice regulate, menținerea unei greutăți sănătoase și purtarea ciorapilor de compresie.

De asemenea, se recomandă consultarea unui medic pentru îndrumări suplimentare.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu