5 condimente pe care neurologii recomanda sa le adaugi in cafeaua ta pentru sanatatea creierului, concentrare si memorie

Alimentele pe care le consumăm pot avea un impact semnificativ asupra sănătății creierului nostru. Includerea anumitor condimente în dieta dumneavoastră poate fi benefică pentru concentrare și memorie. Adăugarea lor în rutina zilnică este o modalitate ușoară de a vă susține sănătatea creierului.

Neurologul Dr. Brandon Crawford recomandă scorțișoara, turmericul, ghimbirul, nucșoara și piperul negru pentru proprietățile lor de stimulare a creierului. Aceste condimente sunt bogate în antioxidanți, care sunt importanți pentru a proteja creierul de stresul oxidativ.

Scorțișoara este cunoscută pentru că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate susține funcția cognitivă și poate preveni bolile neurodegenerative. Turmericul conține curcumină, un compus cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care poate ajuta la reducerea inflamației și a leziunilor oxidative din creier.

De asemenea, promovează creșterea de noi neuroni și combate procesele degenerative. Combinarea ghimbirului și a turmericului în cafeaua dumneavoastră poate îmbunătăți și mai mult funcția cognitivă prin reducerea inflamației, susținerea echilibrului neurotransmițătorilor și îmbunătățirea agilității cognitive.

Nucșoara are efecte de stimulare a dispoziției care pot contribui la o stare mentală pozitivă. Piperul negru, atunci când este asociat cu turmericul, poate spori absorbția curcuminei și poate îmbunătăți sănătatea cognitivă.

Vă puteți alege condimentul preferat sau puteți crea un amestec de două, trei sau chiar toate cele cinci pentru a crea o băutură funcțională care stimulează energia și concentrarea dimineața.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu