5 factori la care trebuie sa fii atenta daca nu reusesti sa scapi de grasimea de pe abdomen

Cercetătorii au efectuat un studiu pentru a determina dacă adoptarea unui stil de viață sănătos ar putea îmbunătăți raportul talie/șold și reduce riscul de boli cardiovasculare. Excesul de grăsime în jurul taliei poate avea efecte negative, potrivit Mind Body Green.

Studiul a analizat date de la peste 280.000 de persoane din Marea Britanie și a identificat cinci factori de stil de viață sănătos: activitate fizică regulată, lipsa fumatului, o dietă sănătoasă, un consum de alcool redus sau inexistent și 7-8 ore de somn pe noapte.

Pe o perioadă de aproape 14 ani, studiul a constatat peste 11.500 de cazuri de boli cardiovasculare. Adoptarea a patru din cei cinci factori de stil de viață sănătos a dus la un risc cu 25% mai mic de boli cardiovasculare în comparație cu cei care nu au adoptat aceste obiceiuri.

De asemenea, studiul a constatat că acești factori de stil de viață au redus riscul chiar și în cazul celor predispuși genetic să aibă un raport talie/șold mai mare.

Pentru a vă reduce riscul de boli cardiovasculare, urmați acești pași: nu fumați, consumați alcool cu moderație (mai puțin de trei băuturi pe săptămână), desfășurați o activitate fizică regulată, dormiți suficient și urmați o dietă sănătoasă pentru inimă, care să includă multe legume, verdețuri și grăsimi bune din avocado, nuci și pește.

Studiul concluzionează că persoanele cu un risc genetic ridicat sau mediu de obezitate abdominală își pot reduce riscul de boli cardiovasculare prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu