5 intrebari care iti dovedesc ca ai o relatie solida si ce e de facut daca nu ai raspunsurile corecte

Într-un articol publicat de Your Tango, expertul în relații Jonice Webb, care are un doctorat în psihologie clinică, discută cinci întrebări fundamentale care te pot ajuta să determini dacă te afli în relația potrivită. Aceste întrebări se concentrează pe comunicare, rezolvarea conflictelor, dorința de adaptare și auto-reflecția.

Prima întrebare întreabă dacă ambii parteneri își pot controla furia în timpul discuțiilor dificile și dacă încă mai au grijă unul de celălalt. Într-o relație solidă, cuplurile sunt capabile să abordeze problemele cu respect, așteptând ca emoțiile să se calmeze înainte de a continua discuția.

A doua întrebare subliniază importanța unei comunicări deschise. Partenerii care se ascultă unul pe celălalt și își pot exprima îngrijorările fără ezitare demonstrează o legătură puternică. Cea de-a treia întrebare explorează disponibilitatea de a face față dificultăților și de a se adapta de dragul relației.

Recunoașterea domeniilor în care este nevoie de îmbunătățiri și deschiderea către schimbare este un indiciu al unei relații sănătoase. Cea de-a patra întrebare abordează importanța discutării problemelor supărătoare și necesitatea unui efort reciproc în menținerea echilibrului.

O relație sănătoasă presupune ca ambii parteneri să își exprime deschis dorințele și nevoile. În cazul în care răspunsurile la aceste întrebări sunt negative, a cincea întrebare îndeamnă să se ia în considerare dacă învățarea și schimbarea sunt posibile.

Acest test servește ca o oportunitate de a reflecta asupra viabilității relației actuale și a dorinței de a lucra pentru a o îmbunătăți. Deși un răspuns negativ la aceste întrebări poate indica necesitatea unei evaluări suplimentare, acesta nu înseamnă neapărat sfârșitul unei căsnicii.

Cu un angajament de a învăța abilități emoționale și o comunicare eficientă, o căsnicie poate prospera în continuare, în ciuda imperfecțiunilor sale. Este important să ne amintim că toată lumea are defecte și că fiecare relație va întâmpina provocări.

Este posibil ca unele persoane să nu fi avut ocazia de a dezvolta abilitățile necesare pentru o relație de durată. Cu toate acestea, acest lucru nu le diminuează meritul de a fi iubite, atâta timp cât sunt dispuse să învețe și să crească împreună cu partenerul lor.

Căutarea îndrumării unui terapeut poate fi, de asemenea, benefică în navigarea dificultăților relaționale. În concluzie, evaluarea puterii relației tale prin intermediul acestor întrebări permite auto-reflecția și o potențială creștere.

Prin abordarea comunicării, a rezolvării conflictelor, a adaptării și a dorinței de a învăța, puteți determina mai bine dacă relația dvs. este pe calea cea bună.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu