5 lucruri pe care as fi vrut sa le aud in momentele in care ma simteam anxioasa

Anxietatea poate fi o călătorie grea, dar sprijinul și încrederea celor din jur ne pot aduce liniște și siguranță. Au existat momente în care ne simțim copleșiți și deznădăjduiți, ca și cum nu am putea merge mai departe. În acele momente, ar fi fost util să auzim câteva cuvinte de încurajare care să ne ajute să depășim mai repede acele sentimente.

Când anxietatea lovește, este ușor să credem că nu se poate întâmpla nimic bun. Putem avea impresia că lumea noastră se prăbușește, că totul este dificil și că suntem înconjurați de probleme. Dar viața nu se oprește din cauza anxietății noastre. Ratarea unui termen limită nu înseamnă sfârșitul lumii.

Așa că, lasă-mă să-ți spun că te așteaptă nenumărate momente minunate. Unele dintre cele mai frumoase zile din viața ta nu s-au întâmplat încă. „Este în regulă să te simți așa.” Anxietatea aduce adesea cu sine un sentiment de singurătate și neînțelegere.

Multe persoane anxioase tind să se izoleze, nedorind să îi deranjeze pe ceilalți sau să creeze situații neplăcute. A ști că ceea ce simțim este valid și acceptat poate aduce o imensă ușurare. Ne ajută să realizăm că nu suntem singuri în luptele noastre și că nu există nicio judecată pentru sentimentele noastre.

Această înțelegere poate fi un prim pas crucial spre vindecare. „Acest lucru nu te definește ca persoană.” Anxietatea ne păcălește adesea să credem că ceea ce simțim ne definește cine suntem. Începem să credem că suntem mereu speriați, anxioși sau slabi.

Este ca și cum am purta o etichetă care indică dificultățile și nesiguranța noastră în anumite situații. Dar anxietatea nu este o caracteristică fundamentală a personalității noastre. Există multe alte aspecte ale identității noastre. Este important să ne amintim că suntem mult mai mult decât provocările cu care ne confruntăm.

Suntem indivizi complecși, cu mult mai multe de experimentat. O greșeală sau un sentiment de nesiguranță nu ne definește. „Ești mai puternic decât crezi!” Anxietatea are un mod de a ne face să ne simțim neputincioși, ca și cum ea deține controlul și noi suntem doar spectatori. Dar nu trebuie să uităm că suntem mai puternici decât credem.

Avem puterea de a recăpăta controlul și de a acționa. Este timpul să ne valorificăm puterea și să ne apărăm. „Nu trebuie să treci singură prin asta, eu sunt aici pentru tine.” Atunci când anxietatea lovește, este crucial să ai alături de tine pe cineva căruia îi pasă cu adevărat de bunăstarea ta.

Să auzi că ai pe cineva care te susține îți aduce un sentiment de pace, încredere și confort. Nu trebuie să vă confruntați singur cu această situație.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu