5 lucruri pe care le poti face daca stai toata ziua la birou si suferi de dureri lombare

Șederea pe perioade lungi la locul de muncă este ceva obișnuit în zilele noastre, dar poate duce la dureri de spate grave. A avea o postură corectă în timpul șederii este crucială pentru a preveni disconfortul.

Asigurați-vă că scaunul și biroul dvs. sunt setate la înălțimea potrivită, iar monitorul este la nivelul ochilor pentru a vă menține coloana vertebrală într-o poziție neutră. Luarea unor pauze scurte, chiar și doar câteva minute la fiecare oră, poate îmbunătăți semnificativ sănătatea spatelui dumneavoastră.

Exercițiile de întindere pot ajuta la menținerea flexibilității musculare și la reducerea rigidității. Este important să încorporați întinderea în rutina zilnică pentru a preveni durerile de spate și pentru a vă relaxa mușchii. Alegerea unui scaun ergonomic cu suport lombar este esențială dacă petreceți mult timp stând la birou.

Un abdomen puternic poate, de asemenea, să vă susțină coloana vertebrală și să reducă stresul asupra spatelui. Întărirea mușchilor abdominali printr-un program specific poate diminua semnificativ durerile de spate și oboseala musculară în timpul activităților de birou.

Având grijă de postura dumneavoastră, încorporând exerciții de întindere și folosind scaunul potrivit, puteți preveni și atenua durerile lombare cauzate de orele lungi petrecute la birou.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu