5 lucruri surprinzatoare care te ajuta sa ai o stare de spirit mai buna si sa lupti impotriva depresiei si anxietatii

Un studiu recent realizat în Marea Britanie a arătat că una din patru persoane se confruntă anual cu probleme de sănătate mintală.

În timp ce tratamentele precum medicamentele și terapia sunt comune, experții recunosc din ce în ce mai mult beneficiile schimbărilor în stilul de viață pentru îmbunătățirea stării de spirit și abordarea problemelor existente.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit că persoanele care iau frecvent masa cu alte persoane tind să se simtă mai fericite și mai mulțumite de viața lor. Mâncatul social favorizează legăturile, stimulează starea de bine și întărește sentimentul de apartenență la un grup.

Psihologul Barbara Santini subliniază faptul că împărțirea meselor facilitează conversațiile deschise și consolidează relațiile. S-a demonstrat că observarea păsărilor, o activitate populară de reducere a stresului în unele țări, ameliorează stresul și îmbunătățește starea de spirit.

Studiile efectuate la Universitatea din Carolina de Nord demonstrează că activitățile în natură, cum ar fi observarea păsărilor, sunt eficiente în îmbunătățirea bunăstării psihologice.

În mod similar, s-a constatat că „skychologia”, actul de a privi pur și simplu cerul, are efecte pozitive imediate asupra stării de spirit și a stării mentale generale.

În anumite părți ale Statelor Unite, medicii prescriu vizite la galerii de artă, grădini botanice, spectacole de dans sau cursuri de olărit, ca parte a unei practici cunoscute sub numele de „prescrierea artelor”. Interacțiunea cu arta a fost legată de niveluri mai scăzute de hormoni de stres în organism.

Luându-și o pauză pentru a aprecia și a se implica în experiențe pline de bucurie, indivizii pot experimenta beneficii fiziologice care promovează starea de bine. Cercetările sugerează că experimentarea minunii la întâmplările de zi cu zi poate avea un impact profund asupra sănătății mentale.

S-a demonstrat că acest sentiment de uimire, adesea asociat cu peisaje mărețe sau evenimente extraordinare, reduce stresul și anxietatea, îmbunătățește sănătatea inimii și scade inflamația din organism.

Psihologul Dacher Keltner subliniază faptul că minunarea de frumusețea naturii, a muzicii, a artei, a bunăvoinței umane sau a experiențelor spirituale poate, de asemenea, să evoce acest sentiment special de uimire și să contribuie la sănătatea mentală și fizică generală.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu