5 nutritionisti dezvaluie ce alimente consuma in fiecare zi pentru sanatatea creierului, longevitate si o stare de spirit mai buna

Numeroși nutriționiști și experți în longevitate și-au împărtășit recent obiceiurile alimentare zilnice pentru o sănătate optimă. Aceștia au subliniat cinci tipuri cheie de alimente pe care le includ în mod regulat în dieta lor pentru a promova sănătatea creierului, sănătatea inimii, longevitatea și o stare de spirit mai bună.

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, sunt foarte lăudate de experți pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate. Bogate în fibre și nutrienți esențiali, precum vitaminele A, C și K, precum și în fier și potasiu, aceste legume sunt legate de îmbunătățirea sănătății creierului și de un risc redus de depresie.

Fructele, în special fructele de pădure, sunt recomandate pentru consumul zilnic. Afinele, în special, sunt aclamate ca fiind o alegere de top de către experți pentru abundența lor de vitamine și antioxidanți, care întăresc apărarea organismului și susțin sănătatea ochilor, recuperarea musculară și funcția cerebrală.

Experții sfătuiesc să limitați consumul de carne roșie și să optați pentru surse de proteine slabe precum somonul, ouăle, tonul și tofu. Somonul, în special, este lăudat pentru vitaminele B care susțin sănătatea creierului și pentru proprietățile sale sănătoase pentru inimă în comparație cu carnea roșie.

Leguminoasele sunt sărbătorite ca „alimente pentru longevitate”, bogate în proteine, fibre, antioxidanți și minerale esențiale precum magneziu și fier. Leguminoasele comune, cum ar fi lintea, fasolea neagră, năutul, soia, edamame și fasolea roșie, sunt recomandate pentru consumul zilnic pentru a stimula sistemul imunitar.

Nucile și semințele sunt adesea trecute cu vederea, dar sunt pline de acizi grași omega-3 care promovează sănătatea celulelor creierului și combat inflamația.

Acestea oferă, de asemenea, o varietate de nutrienți esențiali, semințele de floarea-soarelui oferind vitamina B5, iar alunele și nucile pecan conțin polifenoli benefici cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii și antioxidante.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu