5 principii care te pot ajua sa eviti meeting-urile inutile de la locul de munca, conform unui CEO de succes

În mediul de lucru de astăzi, zicala „Această întâlnire ar fi putut fi un simplu e-mail” este mai mult decât un simplu slogan din social media. Acesta reflectă importanța gestionării timpului, a productivității și a menținerii unui echilibru sănătos între viața profesională și cea privată.

Directorul executiv Scot Chisholm oferă cinci sfaturi pentru a ajuta persoanele să evite întâlnirile inutile, sporind în același timp bunăstarea mentală și productivitatea. Chisholm subliniază importanța de a începe ziua cum trebuie, dedicând primele ore ale zilei sarcinilor prioritare, fără a se simți grăbit.

Programând întâlnirile după ora 10, el asigură o dimineață calmă, axată pe „munca profundă” care necesită concentrare. El sfătuiește să facă pauze între întâlniri pentru a preveni oboseala și a menține nivelul de productivitate.

Chisholm clasifică ședințele în trei tipuri: ședințe generale de echipă, ședințe axate pe obiective și sesiuni individuale cu membrii cheie ai echipei sau cu conducerea. Orice ședință care nu se încadrează în aceste categorii este etichetată ca fiind inutilă și omisă din program.

Chisholm sugerează evitarea totală a ședințelor vinerea pentru a permite un sfârșit de săptămână mai relaxat. Această abordare, crede el, stimulează creativitatea și oferă timp pentru a aborda proiectele în așteptare înainte de weekend.

Pentru manageri, el recomandă limitarea numărului de raportori direcți la șase pentru a preveni supraîncărcarea calendarului cu probleme legate de oameni. Prin distribuirea eficientă a acestor responsabilități, Chisholm observă o reducere semnificativă a volumului de muncă și a stresului.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu