5 reguli alimentare pentru a avea energie intreaga zi

Mulți dintre noi apelează la soluții rapide, cum ar fi gustările cu zahăr sau cofeina, atunci când ne simțim lipsiți de energie, dar acestea oferă adesea doar o ușurare temporară. Cercetările arată că un mic dejun nutritiv poate îmbunătăți semnificativ atât performanța noastră mentală, cât și cea fizică pe parcursul zilei.

În loc să optați pentru opțiuni bogate în zahăr, încercați să încorporați alimente bogate în proteine în rutina de dimineață, cum ar fi iaurtul grecesc cu muesli sau un ou fiert moale pe pâine integrală prăjită.

Dacă sunteți presat de timp, luați în considerare pregătirea unui smoothie sănătos cu o seară înainte, plin de proteine precum banane, fructe de pădure, ovăz și iaurt. Deficitul de fier afectează aproximativ una din trei persoane și poate duce la niveluri scăzute de energie.

În loc să vă bazați doar pe suplimente, încercați să includeți în dieta dvs. alimente bogate în fier, cum ar fi carnea slabă, peștele, puiul, ouăle, tofu și spanacul.

Făcând aceste mici schimbări în dieta dumneavoastră, vă puteți susține nivelul de energie pe tot parcursul zilei și puteți evita căderea care vine adesea odată cu consumul de gustări rapide și nesănătoase.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu