Probabil că ați mai auzit de „burnout”, un termen popular acum în social media, adesea discutat în legătură cu stresul de la locul de muncă. Burnout se referă la faptul de a te simți epuizat până la punctul în care nu mai ai energie pentru a face nimic.
Acesta poate afecta, de asemenea, viața personală, provocând epuizare emoțională în domenii precum relațiile romantice. Dacă vă treziți că vă este teamă de întâlniri și vă simțiți secătuit de ideea de a petrece timp cu altcineva, este posibil să fiți epuizat emoțional.
În loc să căutați alinare în ceilalți în momentele dificile, s-ar putea să preferați izolarea, păstrându-vă sentimentele pentru dumneavoastră. Epuizarea emoțională vă poate face să vedeți un partener ca pe o povară, mai degrabă decât ca pe un sistem de sprijin.
Activitățile care odinioară aduceau bucurie pot părea acum ca niște corvoade, lăsându-vă cu puțin entuziasm pentru viață. Această stare emoțională vă poate prinde în trecut, împiedicându-vă capacitatea de a merge mai departe și de a îmbrățișa noi oportunități.
Dacă vă surprindeți insistând în mod constant asupra aspectelor negative ale relațiilor din trecut și îndoindu-vă de conceptul de iubire, este posibil să vă confruntați cu epuizarea emoțională. Această perspectivă negativă asupra iubirii este un rezultat comun al senzației de epuizare emoțională.
Pentru a naviga în această perioadă dificilă, reflectați asupra lecțiilor învățate din experiențele trecute. Recunoașteți-vă disponibilitatea emoțională înainte de a vă arunca într-o nouă relație. Dacă nu ești pregătit pentru un angajament serios în acest moment, concentrează-te pe îngrijirea de sine și pe creșterea personală.
Explorați noi interese și hobby-uri pentru a vă redescoperi pasiunile și pentru a deveni cea mai bună versiune a dumneavoastră.